Quantcast

Pažeidėjai Tiltų gatvėje – sezoniniai

Judėjimas Tiltų gatve Klaipėdoje viešintiems svečiams vis dar yra neįkandamas. Pagrindinėje senamiesčio arterijoje draudžiamųjų ženklų nepaisantys vairuotojai, pareigūnų teigimu, taisykles laužo iš nežinojimo.

Judėjimas Tiltų gatve Klaipėdoje viešintiems svečiams vis dar yra neįkandamas. Pagrindinėje senamiesčio arterijoje draudžiamųjų ženklų nepaisantys vairuotojai, pareigūnų teigimu, taisykles laužo iš nežinojimo.

Šiuo metu Tiltų gatvės ruožu nuo Biržos tilto iki Turgaus gatvės eismas draudžiamas motorinėms transporto priemonėms. Važiuoti čia turi teisę tik mopedai ir motociklai be priekabų, maršrutinis ir aptarnaujantis transportas, gyventojai bei skiriamuoju ženklu "Neįgalusis" pažymėti automobiliai.

Tačiau pastaruoju metu miestiečius stebina Tiltų gatve skriejančių mašinų pagausėjimas.

Klaipėdos kelių policijos biuro Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo skyriaus viršininkas Mindaugas Džermeika aiškino, kad minėta arterija rieda nepastabūs uostamiesčio svečiai. Jie dažniausiai atsiperka įspėjimais.

"Situacija paaštrėjo dėl gražių orų, turime daug atvykėlių iš kitų miestų. Jie nežino taisyklių ir dažnai tiesiog nepastebi kelio ženklų. Sustabdžius tokį vairuotoją, iš pateiktų dokumentų paaiškėja, kad jis – ne mūsų miesto gyventojas ir taisykles pažeidė ne specialiai. Stengiamės nebūti principingi ir, supažindinę su situacija, draugiškai įspėjame, kad kitą kartą surašysime protokolą", – pasakojo M.Džermeika.

Pašnekovo teigimu, pasibaigus vasarai, nelegaliai riedančių senamiesčio gatve turėtų sumažėti: "Žinoma, nežinojimas nuo įstatymo neatleidžia. Bet kartais reikia suprasti žmogų. Ypač jei savo elgesiu jis nesukėlė pavojaus eismo saugumui."

Tiesa, neretai ir patys klaipėdiečiai pažeidžia taisykles. Viršininko teigimu, miestiečiai sekami akyliau. Šiame ruože yra stebėjimo kameros, nuolat patruliuoja policijos pareigūnai.

Taisyklių nesilaikymas vairuotojams užtraukia baudą nuo 28 iki 86 eurų. Nusižengus pirmą kartą mokama pusė minimalios baudos.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus patikino, kad šis draudimas galios iki rugsėjo 30 d. Vėliau jis bus peržiūrėtas.

Esą rudenį, padidėjus vietinių keleivių srautui, bus stebima, kaip veikia dabartinė eismo organizavimo schema: "Rugsėjį grįš mokiniai, studentai, eismas dar suintensyvės, galbūt reikės pokyčių".



NAUJAUSI KOMENTARAI

AŠ portretas
Tramdyti reikia taksistus.jie ištisas naktis skraido,nepaisydami greičio ribojimo.Nuo jų šuolių nuo asfalto ant akmeninio grindinio - tikras žemės drebėjimas.

senamiesčio gyventojas

senamiesčio gyventojas portretas
Reikia leisti važiuoti Tiltų gatve senamiesčio gyventojams - Savivaldybė turėtų išduoti leidimus. Eismas čia labai smarkiai nepadidėtų, o aplinkinės apkrautos gatvės būtų laisvesnės ir gyventojams būtų patogiau grįžti į namus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių