Quantcast

Pavasaris Naujajame turguje prasidėjo naujovėmis

Naujasis uostamiesčio turgus pavasarį pasitinka su naujovėmis, kurios nudžiugins ne tik pirkėjus, bet ir sau darbo vietą čia susikūrusius prekeivius. Sparčiai atsinaujinanti turgavietė jau balandžio mėnesį pakvies smulkiuosius verslininkus dirbti po stogu. Čia jiems bus užtikrintos komfortiškesnės ir saugesnės darbo sąlygos. Be to, jau visai greitai prekeiviai čia pat galės dalyvauti mokymuose pačiais aktualiausiais jiems klausimais.

Įrengtos vaizdo kameros

Nuo šiol turgavietėje bus saugiau ir pirkėjams, ir pardavėjams. Turgaus teritorijoje sumontuotos šešios aukštos raiškos vaizdo stebėjimo kameros, o ateityje, pabaigus rekonstrukciją, jų bus įrengta dar daugiau. Kamerų fiksuojamą vaizdą stebi įmonės "Naujasis turgus" darbuotojas, atsakingas už tvarką.

Kameros ne tik tiesiogiai transliuoja, bet ir įrašinėja vaizdą. Pagrindinė jų įrengimo priežastis – rekonstruotos teritorijos priežiūra ir apsauga.

Tačiau kartu tai ir prevencinė priemonė, mažinanti incidentų riziką. Jei turgavietėje įvyktų kas nors nemalonaus, dabar išsiaiškinti priežastis ar rasti kaltininkus pavyks greičiau. Naujojo turgaus administracija yra sudariusi sutartį su saugos tarnyba, kurios darbuotojai skubiai reaguos į pranešimus apie netinkamą turgavietės lankytojų elgesį ar nusikaltimus.

Antrasis rekonstrukcijos etapas

Jau netrukus duris atvers naujasis turgavietės prekybos pasažas. Įkurtuvės planuojamos balandžio mėnesį. Prieš didžiąsias pavasario šventes, kaip ir kasmet, turgavietė sulauks itin didelio pirkėjų antplūdžio, todėl keisti darbo vietų šurmulingu laikotarpiu prekeiviai nepanoro.

Žmonės yra įpratę ieškoti pamėgtų prekių tradicinėse vietose, tad nenorėta klientams sukelti nepatogumų.

Pirmasis rekonstrukcijos etapas jau artėja prie pabaigos, o antrasis, kurio metu bus sutvarkyta turgavietės teritorija iki Taikos prospekto, startavo prieš mėnesį ir tęsis iki kitų metų.

Įmonės "Naujasis turgus" vadovus šiomis dienomis pasiekė dar viena džiugi žinia – kredito bendrovė "Creditinfo" suteikė turgavietei finansinės veiklos sertifikatą. Šiuo dokumentu pažymima, kad "Naujasis turgus" yra finansiškai stabili, sėkminga, pelningai dirbanti įmonė, padedanti kurti geresnę Lietuvos ekonomikos ateitį.

"Tai sertifikatas, suteikiamas finansiškai patikimoms Lietuvos įmonėms bei jų vadovams, – patikino įmonės "Creditinfo" atstovas spaudai Aleksas Rozentalis. – Įmonių mokumas vertinamas ir reitingas nustatomas remiantis kredito istorija, kurią sudaro įmonės finansinių įsipareigojimų vykdymas, mokėjimų istorija, finansiniai rezultatai ir jų pokyčiai. Nustatant kredito reitingą atsižvelgiama į daugiau nei 100 įvairių kintamųjų, kurie turi skirtingą poveikį įmonės reitingui."

Mokymai prekybininkams

Rūpindamasi smulkiaisiais verslininkais, kurie po turgavietės stogu susikūrė sau darbo vietas, Naujojo turgaus administracija pasirengusi netrukus pradėti rengti jiems mokymus.

"Mums dažnai tenka susidurti su situacija, kad pradedantiesiems verslininkams trūksta pirminės informacijos apie veiklos dokumentų tvarkymą, buhalterinius formalumus. Todėl ir ieškojome sprendimų, kaip jiems padėti. Miesto savivaldybės turi smulkiojo verslo rėmimo programą, kasmet yra tam numačiusi finansavimą. Pasinaudodami šios programos parama šiemet bandysime padėti smulkiesiems verslininkams", – paaiškino Viačeslavas Karmanovas, bendrovės "Naujasis turgus" direktorius.

Turgaus administracija yra įsipareigojusi turgavietėje įkurti mokymams tinkamas patalpas ir organizuoti paskaitas, seminarus, konsultacijas smulkiesiems verslininkams aktualiomis mokesčių, prekybos, ekologijos temomis bei kitais klausimais. Planuojama, jog seminarai ir mokymai prasidės įsibėgėjus pavasariui arba vasaros pradžioje.

Komentaras

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas:

Klaipėdos miestas iki šiol išlaikė savo turgavietes neprivatizuotas ir tai pasiteisino. Nors teikti šią funkciją nėra savivaldos pareiga, tačiau akivaizdu, kad turgavietės jau tapo neatsiejama miestiečių gyvenimo dalimi bei svarbia vieta smulkiajam verslui plėtoti. Džiugu, kad Naujasis turgus ne tik geba pasiekti gerų finansinių rezultatų, bet ir atsinaujina bei siūlo vis patrauklesnes sąlygas tiek prekybininkams, tiek turgavietėje besilankantiems miestiečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kairtais perku turguje.

Kairtais perku turguje. portretas
Išgaudikite norkomanus ir bauskite prekiautojus kurie perka iš ju prekias

Lina

Lina  portretas
Kameros nuo vagių neapsaugos, o darbo vietą kažkam sukūrė.Įrodyti, kad dėdė ar teta yra narkomanai neįmanoma

Anonimas

Anonimas portretas
skundžiasi prekeiviai o ką turi sakyti pirkėjai jei jie dar perka turguje nes turgus tai apgavikai mėsa kiaušiniai lenkiška o kainos lietuviškos juk turgus visada būdavo galima derėtis o dabar viskas brangiau kaip parduotuvėje tai aš prekinuosi parduotuvėje už tas prekes dar ir nuolaidas gaunu o turginiai tegul toliau kelia kainas ir dejuoja kad niekas neperka
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių