Quantcast

Pasiruošimas šildymo sezonui vyksta sklandžiai

Artėjantis šildymo sezonas uostamiestyje sąmyšio nekelia. Tačiau dar tik nedidelė dalis daugiabučių namų yra susitvarkę dokumentus, patvirtinančius jų pasirengimą šildymui.

Artėjantis šildymo sezonas uostamiestyje sąmyšio nekelia. Tačiau dar tik nedidelė dalis daugiabučių namų yra susitvarkę dokumentus, patvirtinančius jų pasirengimą šildymui.

Kaip uostamiestyje vyksta pasiruošimas šildymo sezonui, stebi miesto savivaldybė.

„Sekame situaciją, nors pagal teisės aktus to neturėtume daryti. Pastatų savininkai yra atsakingi už tai, kaip administratoriai ar bendrijos organizuoja parengiamuosius darbus“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis.

Pasak jo, dėl mokyklų ir vaikų lopšelių-darželių nekyla jokių rūpesčių. 99 proc. šių įstaigų jau yra pasirengę šildymo sezonui. Jiems yra išduoti tai patvirtinantys aktai.

Daugiabučių namų situacija yra sudėtingesnė. Praėjusios savaitės duomenimis, šildymo sezonui yra pasirengę 34 proc. pastatų, kurie įkūrę bendrijas, ir 34 proc., kuriuos administruoja namų valdos.

Šiems daugiabučiams namams išduoti tai patvirtinantys dokumentai.

„Tačiau tokie duomenys gali neatspindėti realios situacijos. Būna, kad namai yra pasiruošę šildymo sezonui, tačiau neturi išsiėmę parengties jam aktų. Paprastai visi dokumentus pradeda tvarkyti paskutinėmis dienomis. Panaši situacija buvo ir ankstesniais metais. Laiko dar yra – apie mėnesį. Gal ir šilti orai įtakos turi“, – pabrėžė vedėjas.

Pasak A.Gaižučio, kol kas skundų, kad kokiame nors daugiabučiame name kilo bėdų dėl pasirengimo šildymo sezonui, nesulaukta. Viskas vyksta sklandžiai.

Vedėjas pasakojo, kad paprastai probleminės situacijos pastebimos senamiestyje, kai sugenda šilumos mazgas. Šioje miesto dalyje yra daugiabučių namų, kurie naudojasi vienu įrenginiu.

Tačiau pagal taisykles kiekvienas namas turi turėti savo šilumos mazgą. Tokiuose pastatuose yra ir vartotojų, kurie atsijungę nuo centrinio šildymo.

„Sugedus šilumos mazgui, administratorius bando padaryti, kad viskas būtų pagal taisykles. Gyventojai turi nuspręsti, kaip toliau šildysis. Tačiau žmonės neina į susirinkimus. Tokie dalykai užtrunka. Būna visokių niuansų. Kol kas tokių nusiskundimų neturime. Gal pablogės orai ir pranešimų gausime. Panašių atvejų būna kasmet“, – teigė vedėjas.

Oficiali šildymo sezono pradžia skelbiama, kai tris paras vidutinė temperatūra yra mažesnė nei 10 laipsnių šilumos. Kol kas, anot A.Gaižučio, iki tokios temperatūros dar toli.

„Orų nenuspėsi. Tuoj ims ir atšals. Tačiau tikimės, kad dar bus bobų vasara“, – teigė vedėjas.

Per dešimtmetį anksčiausiai šildymo sezonas uostamiestyje buvo pradėtas spalio 11-ąją, vėliausiai – spalio 27-ąją.

Šildymo sezonų Klaipėdoje pradžia

2004 m. – spalio 12 d.

2005 m. – spalio 18 d.

2006 m. – spalio 26 d.

2007 m. – spalio 15 d.

2008 m. – spalio 27 d.

2009 m. – spalio 13 d.

2010 m. – spalio 11 d.

2011 m. – spalio 19 d.

2012 m. – spalio 17 d.

2013 m. – spalio 15 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių