Quantcast

Paplūdimyje vyks rankšluostinio varžybos

Klaipėdos jaunimas visus miestiečius kviečia aktyviai, linksmai ir jaunatviškai leisti laiką pajūryje. Pirmą kartą bus surengtos smagios rankšluostinio varžybos.

Norintys išbandyti šį linksmą žaidimą laukiami ketvirtadienio vakarą, 19 val., prie gelbėtojų posto Pirmosios Melnragės paplūdimyje.

Iniciatyvos „Choose Klaipėda“, kuri palaiko Klaipėdos norą tapti 2021 m. Europos jaunimo sostine, ambasadoriai.

„Norime parodyti, kad paplūdimiuose galima ne tik sėdėti, gulėti, meduoti, bet ir aktyviai, linksmai, jaunatviškai leisti laiką, sukurti kai ką labai linksmo, vienijančio bei nepaliekančio abejingų“, – tvirtino iniciatyvos „Choose Klaipėda“ ambasadorių koordinatorė Inga Kulikauskė.

Rankšluostinis – tai tradicinio ir visiems gerai žinomo tinklinio bei vandens mūšio mišinys.

Anot I.Kulikauskės, šiam smagiam žaidimui reikia didelio rankšluosčio ar paklodės, vandens balionų ir geros nuotaikos.

Keturi žaidėjai laiko rankšluostį ar paklodę už kampų, viduje yra balionas, kuriame vanduo.

Dalyviai pastarąjį sviedžia priešininkų komandai. Ši turi sugauti balioną. Pastarasis jokiu būdu neturi nukristi ant žemės kaip kamuolys, žaidžiant tinklinį.

Jei balionas nesugaunamas, jis gali sprogti. Niekas nežino, kur tai bus. Gali būti, kad balionas sprogs virš galvos ir žaidėjai bus aptaškyti vandeniu.

„Laukiami visi – ir vyresni, ir patys mažiausieji. Bus tikrai linksma. Norintys pažaisti turėtų atsinešti didelį rankšluostį ar paklodę. Balionais su vandeniu pasirūpinsime mes“, – pasakojo koordinatorė.

Tai ne pirmas iniciatyvos „Choose Klaipėda“ renginys miestiečiams. Birželį jie įvairias atrakcijas rengė Teatro aikštėje. Miestiečiai ir svečiai buvo kviečiami žaisti stalo žaidimų, šokti spalvotų skėčių šokį, į miesto širdį užsukusiųjų likimus būrė magiškasis pasakotojas.

Liepą planuojamas pokalbių ciklas su žmonėmis, kuriais domisi, nori pakalbinti jaunimas. Dar derinama, kur vyks renginiai.

Iniciatyvos „Choose Klaipėda“ koordinatoriai aktyviai dalyvauja ir miesto renginiuose tokiuose kaip Laivų paradas, Jūros šventė. Jie vyks ir kituose miestuose vyksiančius renginius. Tarp jų – Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas, „Laisvės piknikas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių