Quantcast

Paplūdimio tualete nerado užrakto

Į konteinerinį tualetą, esantį Antrosios Melnragės paplūdimio prieigose arčiau mašinų stovėjimo aikštelės, užsukęs klaipėdietis nustėro. Durys buvo be rankenų, užsirakinti neįmanoma.

Užtektų ir kabliuko?

„Kas prižiūri Antrosios Melnragės paplūdimio prieigose arčiau automobilių stovėjimo aikštelės esantį tualetą? Ar prižiūrėtojai bent kartais apsilanko jame?“ – klausė klaipėdietis.

Vyras teigė, kad šiame viešajame tualete buvo išluptos rankenos. Nebuvo įmanoma ir užsirakinti.

„Kodėl niekas nesutvarko tualeto? Kaip žmonės turi juo naudotis, jei neįmanoma užsirakinti? Būtų galima ir paprastas rankenas sumontuoti, kabliuką. Juk kažkam tikrai paskirta prižiūrėti šį tualetą. Piktina toks aplaidumas“, – dėstė gyventojas.

Klaipėdiečiui užkliuvo ir ant tako besimėtančios sudaužytų butelių šukės.

„Surinkau viską pats, kad kas nors nesusižalotų. Negi taip sunku palaikyti tvarką. Juk už tai mokami pinigai“, – stebėjosi vyras.

Į pranešimą sureaguos

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotojos Irenos Nachčiunovos, gyventojo nurodytą tualetą prižiūri samdytas rangovas – privati įmonė.

Ji rūpinasi didžiąja dalimi uostamiestyje esančių viešųjų tualetų, tarp jų – ir biotualetais.

Tik penkis naujus konteinerius, esančius paplūdimiuose ir jų prieigose, pavesta prižiūrėti biudžetinei įstaigai „Klaipėdos paplūdimiai“.

„Rangovas neminėjo, kad kažkas buvo atsitikę. Pasiaiškinsime situaciją. Darbuotoja nuvyks į vietą ir pasižiūrės. Gal žmogus buvo užsukęs, kai viskas neseniai buvo išlaužyta ir dar nespėta sutvarkyti“, – svarstė skyriaus vedėjo pavaduotoja.

Šis konteinerinis tualetas buvo pastatytas prieš maždaug dešimtmetį. Praėjusiais metais savivaldybė jį buvo atnaujinusi.

„Pikta, kai vieni tvarko, o vandalai niokoja. Tokių atvejų pasitaiko, ir nemažai“, – pažymėjo pašnekovė.

Niokoja ne tik rankenas

Naujus paplūdimio prieigose stovinčius konteinerinius tualetus prižiūrinčios biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas pripažino, kad susidūrimų su chuliganais išvengti nepavyksta.

Pasitaiko, kad vandalai nulaužia durų rankenas, šviestuvus.

„Nuolat tokių atvejų būna. Suremontuojame, o jie vėl suniokoja. Tačiau neturime tiek pajėgų, kad prie kiekvieno tualeto nuolat budėtume“, – teigė vadovas.

Penkis tualetus, kurie išdėstyti keturių kilometrų ruože, prižiūri ir juose tvarką palaiko viena moteris. Nuo vieno iki kito ji eina pėsčiomis.

V.Urbonas tikino, kad visada džiaugiasi sulaukęs miestiečių pastebėjimų.

„Ne viską patys spėjame pamatyti. Puiku, kad kažkas praneša apie negerumus. Sureaguojame ir pašaliname problemas“, – tikino direktorius.

Atsiunčia keistas nuotraukas

Tačiau, anot vadovo, kai kurie pastebėjimai gerokai nustebina. Būna, atsiunčia fotografiją, kad tualete stovi šiukšlių dėžė, primesta popierių.

„Į tokius jau net nebereaguojame. Žmonės pikti, pateikia ir absurdiškus pastebėjimus. Juk karštomis dienomis būna dideli žmonių srautai. Užsuka kokie penki žmonės, ir kibiras, galima sakyti, vėl būna pilnas šiukšlių. Kam reikia siųsti tokias nuotraukas? Ateis prižiūrėtoja ir sutvarkys“, – kalbėjo vadovas.

V.Urbonas atskleidė, kad susiduriama ir su tualetinio popieriaus vagystėmis. Tik padėtas naujas didelis rulonas dažnai išgaruoja. Nepadeda net užraktai.

Ar žmonės taip nusigyveno, kad reikia vogti tualetinį popierių.

„Neberandame, dedame naują. Ir vėl pavagia. Ir vėl pakabiname naują ruloną. Ar žmonės taip nusigyveno, kad reikia vogti tualetinį popierių“, – svarstė direktorius.

Popierius dingsta ir iš mokamo tualeto, esančio Pirmojoje Melnragėje.

„Prieiname iki anekdotų. Užsienyje padėta 10–20 rulonėlių ir niekas jų neima, o pas mus kiša į maišus, nešasi namo. Nenorime grįžti prie senų laikų, kai, susimokėjus už tualetą, būdavo duodamas gabalėlis popieriaus“, – sakė direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Javol

Javol portretas
Keistas mastymas.Jei nesenai atnaujinote,kodel nepadarete,kad nebutu galimo islupti,atsukti,nulauzti?Budu yra ivairiu. ... ? Ne prosal samatele pamatyti,kiek,"tas atnaujinimas" ,mums kainavo?

Vidas

Vidas portretas
Atrod man, kad tokie tipeliai patys rašo pranešimus ar skambina, ar kviečia žurnalistus dėl to, kad viešame tualete nėra popieriaus, ar kad rankenos jau išlaužtos..., gal kad paskui patys vėl išluptų naujas sudėtas rankenas, spyneles, ar tualeto popierių pavogtų... Tokia mintis kilo , kai apie tai rašo ir rašo taip dažnai spauda...Ar nieko visai nebevyksta Klaipėdoje, kad tik apie tualetų vagišius berašo, manyčiau, kad gal čia daugiau policijos ar viešosios tvarkos saugotojų reikalas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių