Quantcast

Papildomų tarybų senjorai nenori

Dauguma Klaipėdos senjorų nepalaiko idėjos mieste kurti naują tarybą, kuri spręstų garbaus amžiaus gyventojams svarbius klausimus. Tai uostamiesčio merui Vytautui Grubliauskui užtikrino pas jį apsilankę senjorų bendruomenių atstovai.

Penktadienį mero svetainėje lankėsi senjorus vienijančių bendruomenių atstovai, vėliau juos pakeitė senyvo amžiaus Klaipėdos socialinių paslaugų centro "Danė", kur tokiems žmonėms teikiamos dienos socialinės globos paslaugos, lankytojai.

Miesto vadovas džiaugėsi, jog abu susitikimai buvo konstruktyvūs ir geranoriški.

Pirmojo susitikimo metu su veikliausiais garbaus amžiaus klaipėdiečių atstovais V.Grubliauskas aptarė nuskambėjusius siūlymus įkurti visuomeninę senjorų tarybą. Paaiškėjo, kad tokio poreikio dauguma nejaučia.

"Tik labai nedidelė jų dalis yra už tai, kad reikėtų kažką naujo steigti. Kiti sutinka, jog užtenka tų organizacinių resursų arba struktūrų, kurios yra dabar, tik reikia labiau komunikuoti tarpusavyje", – pastebėjo V.Grubliauskas.

Nuspręsta likti prie to, jog du kartus per metus senjorų bendrijų atstovai su miesto vadovu susitiks jo kabinete ir aptars situaciją.

Klaipėdos meras patikino, jog jį nudžiugino senjorų optimistiškumas ir nesuvaidintas veiklumas, kurio galėtų pasimokyti ir daugelis jaunimo organizacijų.

Vėliau pas merą atvyko grupė senyvo amžiaus Klaipėdos socialinių paslaugų centro "Danė" lankytojų.

Jie susitikimui su V.Grubliausku ruošėsi itin atsakingai – atvežė jam dovanų ir primygtinai prašė, jog kitąkart meras apsilankytų pas senolius svečiuose. Tokį pažadą pavyko išgauti.

Senjorai troško susipažinti su mero darbo specifika, darbo vieta.

"Džiaugiuosi savo darbotvarkėje radęs keliasdešimt minučių pabendrauti su žmonėmis, kurie, nepaisydami amžiaus, aktyviai domisi miesto gyvenimu, miesto vadovo veikla. Tai tikrai įkvepia", – tvirtino V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vedarai

Vedarai portretas
Kam ta biurokratija plesti, mazinti tu veltedziu gauja reikia!

Julius

Julius portretas
Čia kažkuriam valdininkui pusbroliui ar siogeriui darbo reik? Kad kažkokia taryba kurti... valdžios aparatas didelis, tai dar didint reikia..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių