Quantcast

Pamiršto automobilio istorijoje taškas nepadėtas

Kontrolieriai toliau narplioja istoriją apie praėjusią vasarą du mėnesius Antrosios Melnragės paplūdimio prieigose esančioje aikštelėje prastovėjusį automobilį, už kurį nebuvo mokama rinkliava. Galiausiai mašina dingo.

Mašinos savininkai keitėsi

Transporto priemonė "Nissan Almera" aikštelėje palikta praėjusių metų liepos pabaigoje. Už pirmą dieną buvo sumokėta rinkliava. Vėliau tai nebuvo daroma.

Tad kontrolieriai už transporto priemonės valytuvo vis kišo įspėjimus apie nesumokėtą rinkliavą.

Kažkas buvo palikęs lapelį, informuojantį, kad žmogus nuskendo, tačiau, pasak gelbėtojų, tuo laiku, kai pastatytas automobilis, nelaimių jūroje ar paplūdimiuose neužfiksuota. Nebuvo kreiptasi ir dėl dingusių žmonių.

Kontrolieriai aiškinosi, kam priklauso automobilis. Iš pradžių aikštelėje palikta mašina buvo registruota 62 metų vilniečio vardu. Būtent jam Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai ir išsiuntė pirmuosius surašytus protokolus.

Vilnietis nurodė, kad mašiną pardavė dar birželį. Tačiau automobilis nebuvo perregistruotas naujo savininko vardu. Dienraščiui "Klaipėda" pradėjus domėtis mašina, sukruto ir pats vilnietis.

Automobilis buvo perregistruotas naujo šeimininko, kuris taip pat iš sostinės, vardu. Tačiau ir jis tvirtino, kad mašiną pardavė. Teigė, kad tai padarė praėjus vos penkioms dienoms po įsigijimo.

Pardavimo sandėrio nepripažino

Vilnietis kontrolieriams atsiuntė mašinos pardavimo sutartį. Vyras patikino, kad mašiną įsigijo tamsiaodis, nurodė vardą ir pavardę.

Vilnietis tvirtino, kad naujo savininko kontaktų neturi. Vyras negalėjo pasakyti, kokia pirkėjo tautybė. Prasitarė tik tiek, kad neįsidėmėjo, o sandėris vyko anglų kalba.

Vyras tvirtino, kad šis automobilio pardavimo sandėris taip pat nebuvo sutvarkytas iki galo – transporto priemonė nebuvo perregistruota naujo savininko vardu.

Vilnietis žadėjo išregistruoti mašiną, tačiau jam to padaryti nepavyko dėl netinkamos pardavimo sutarties. Vyras išliko transporto priemonės savininku. Tad jam už paliktą mašiną ir nesumokėtą rinkliavą grėsė visa atsakomybė.

Toliau atlieka tyrimą

Automobilis Antrosios Melnragės automobilių aikštelėje stovėjo iki pat rugsėjo 15 d., kai baigiama rinkti rinkliava už mašinų stovėjimą vadinamojoje žaliojoje zonoje.

Iki pat paskutinės dienos kontrolieriai už transporto priemonės valytuvo kišo pranešimus. Savininkui buvo surašytas ir reikalavimas patraukti mašiną kaip neeksploatuojamą.

Neįvykdžius reikalavimo, grėsė didesnės nuobaudos nei už nesumokėtą rinkliavą. Savininkas neskubėjo vykdyti reikalavimo. Mašina dar kurį laiką stovėjo aikštelėje.

Kontrolieriai pradėjo rašyti protokolą dėl reikalavimo nepaisymo. Tačiau spalio pradžioje pamiršto automobilio nebeliko. Veikiausiai transporto priemonę pasiėmė savininkas.

Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis tvirtino, kad šioje istorijoje taškas dar nepadėtas. Toliau atliekamas tyrimas.

"Kol kas nieko negalime skelbti. Atliekame tyrimą. Atsirado ir naujų įtarimų", – tvirtino vedėjas.

Automobilio savininkui už kiekvieną užfiksuotą nesumokėtos rinkliavos atvejį surašytas protokolas. Jų tikrai daug.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Niekas

Niekas portretas
Straipsnis apie nieką.

Ita

Ita portretas
Kosmaras kiek zmoniu dirba del vienos masinos ir gauna mokesciu moketoju pinigus ty atlyginima ,visiskas bordakas ,geda ponai valdininkai

ha

ha portretas
Kodėl vengiama bausti super prabangius automobilius, su vardiniais NR ir tt. Apeina vingiais kontrolieriai, Eilinį žmogelį pasigavę aiškina lygu policininkai.Ar jie neįsijautė į roles? Kartais kaip pasalūnai apeina net namus, kad tik grobį sumedžioti:) Paslačiom paslapčiom, kad iš ofiso nesimatytų, klientas 5 min užsukęs gauna baudą.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių