Quantcast

Pamiršti keliai Klaipėdoje – verslininkų galvos skausmas

Buvusioje vadinamojoje prekybos bazėje įsikūrę uostamiesčio verslininkai griebiasi už galvų – esą jų verslą žlugdo duobėti ir apleisti į sandėlius vedantys keliai. Verslininkai ir savivaldybės atstovai nesutaria, kas turėtų tvarkyti Sandėlių gatvę.

Vadinamojoje prekybos bazėje, Sandėlių gatvėje, patalpas nuomojantys ir įsigiję verslininkai skundžiasi, jog, atšalus orams ir keliams pasidengus ledu, gatvė tapo neįveikiama.

Verslininkai piktinasi, jog miesto ribose esanti teritorija valdininkams esą nė motais.

Ilgus metu įmones čia turintys verslininkai laukia, kada bus atnaujinta kelių asfalto danga, buitinių nuotekų tinklai.

"Kai kurie žmonės išvydę kelius tiesiog apsisuka ir grįžta atgal. Kiek pajėgėme, duobes sulyginome savo lėšomis. Pikta, jog mokame mokesčius, o priežiūros nėra. Pastatai tvarkomi, o gatvės pamirštamos", – teigė prekybininkas Artūras.

Tokiai nuomonei pritaria ir vadinamosios prekybos bazės teritorijoje dirbantis klaipėdietis verslininkas Rolandas.

Pikta, jog mokame mokesčius, o priežiūros nėra.

"Mūsų miesto valdžia ignoruoja prekybos bazę. Valdininkai aiškina, jog teritorija yra privati, už tvarką atsakingi patys verslininkai. Tai visiška nesąmonė. Šimtai tūkstančių eurų kasmet investuojama į  LEZ'o plėtrą, o prekybos bazę visi linkę pamiršti. Tai akivaizdus smulkiojo verslo genocidas", – piktinosi bazėje ne vienerius metus prekiaujantis Rolandas.

Vis dėlto valdininkų šie prašymai nepasiekia, mat prieš 12 metų parengtame detaliajame teritorijos plane aiškiai įvardytos verslininkams ir savivaldybei priklausančių žemių ribos.

"Remiantis 2007 m. detaliuoju miesto planu, laisvos valstybinės žemės teritorijoje nėra. Keliai servituto teisėmis išnuomoti pastatų savininkams", – teigė Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė.

Beveik 20 ha plotas išdalytas į pusšimtį verslininkams priklausančių sklypų.

Vis dėlto smulkiojo verslo atstovai linkę inicijuoti detaliojo plano keitimą.

"Reikia pertvarkyti miesto planą ir pagaliau šią betvarkę išspręsti", – tvirtino verslininkė Ida.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento  direktoriaus Liudviko Dūdos, privačios teritorijos negali būti tvarkomos savivaldybės lėšomis.

"Sandėlių gatvėje – verslininkų kiemai. Miestui priklausančią įvažą patikrinsime, tačiau verslininkų kiemų neasfaltuosime", – tikino L.Dūda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kam priklauso?

Kam priklauso? portretas
Sandėlių 24? Nėra toje teritorijoje nieko valstybinio?

Užuojauta

Užuojauta  portretas
ne verslininkai o verksniai

Nejuokinkit

Nejuokinkit portretas
Didžioji dalis kelių, kiemų ir aplinkelių bazėje sutvarkyta ir tai daro versilininkai savo lėšomis. Kalbama apie miesto gatvę, kuria navigacija veda visus... miško keliai šiai dienai yra greideriuojami, o čia gatvė miesto centre beveik, gėda: nei greideriuojama, nei valoma
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių