Quantcast

Paminėjo Vydūno gimtadienį

Vydūno – humanisto, rašytojo ir filosofo 150-osios gimimo metinės ketvirtadienį paminėtos jaukiame skverelyje, kuriame dar šiemet turėtų atsirasti šio iškilaus žmogaus skulptūra.

Vydūnas, tikrasis vardas Vilhelmas Storosta (1868–1953) legenda tapo dar būdamas gyvas. Sveikas gyvenimo būdas, mintys apie laisvų žmonių tautą ir polinkis į teosofiją prie jo traukė žmones.

Vydūnas, aktyviai veikęs ne tik Mažojoje Lietuvoje, bet ir toli už jos ribų, nenuginčijamai padarė didelę įtaką lietuvių kultūrai. Aukščiausia vertybe laikęs žmoniškumą, filosofas savo veikla siekė ugdyti sąmoningų ir laisvų žmonių tautą, kuri būtų iš esmės, o ne "paviršiaus dalykuose laisva".

Prieš penkerius metus grupė tokių entuziastų kreipėsi į verslininką, dosnumu garsėjantį mecenatą Rimantą Cibauską, kad ši kilni idėja virstų kūnu.

Pats mecenatas dienraščiui sakė: "Norėčiau visiems palinkėti vilties ir santarvės Vydūno 150-ies metų jubiliejaus proga. Labai tikiu, kad šiemet mums pavyks sutvarkyti šį skverą ir pastatyti paminklą, įamžinant šį iškilų žmogų".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apmaudu,

Apmaudu, portretas
Kad prie kultūros savo purvinomis rankomis liečiasi toks,,dosnumu garsėjantis mecenatas R.Cibauskas,, Gal sąžinė neleidžia ramiai gyventi,jei, žinoma,jis ją turi?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių