Quantcast

„Pamestinukė“ klaipėdiečiams kelia įtūžį

Sportininkų gatvės gyventojams dar ilgai teks kęsti kieme stovintį nenaudojamą automobilį. Nors savininkas nežinia kada sugrįš į Lietuvą, nes yra užsienio kalėjime, niekas nutempti transporto priemonės nesiima. Gyventojai šmaikštauja, kad mašina kieme greitai įleis šaknis ir sužaliuos.

Sportininkų gatvės gyventojams dar ilgai teks kęsti kieme stovintį nenaudojamą automobilį. Nors savininkas nežinia kada sugrįš į Lietuvą, nes yra užsienio kalėjime, niekas nutempti transporto priemonės nesiima. Gyventojai šmaikštauja, kad mašina kieme greitai įleis šaknis ir sužaliuos.

Padangose neliko oro

Žalios spalvos "Mitsubishi Colt" pastatytas įvažoje į kiemą tarp Sportininkų gatvės 26 ir 28 daugiabučių namų. Mašina eismui netrukdo, tačiau piktina gyventojus, nes užima vietą.

Pasak Prekybos uosto seniūnaičio Ruslano Schneiderat, transporto priemone niekas nesinaudoja mažiausiai dvejus metus. Prieš tiek laiko į jį pagalbos kreipėsi daugiabučių namų gyventojai.

Apie tai, kad transporto priemone niekas nevažinėja, byloja ir lapų kalnas ant stogo ir variklio dangčio. Gyventojai pasakojo, kad mašinos savininkas seniai nebegyvena Sportininkų gatvės 26 name. Jis išvyko į užsienį.

Pasak R.Schneiderat, bute, kuris priklausė mašinos savininkui, įsikūrė nauji šeimininkai.

"Žmonės piktinasi, kad nenaudojama mašina užima vietą. Čia galėtų stovėti gyventojų transporto priemonės. Juk vietos automobiliams kiemuose labai trūksta", – tvirtino seniūnaitis.

R.Schneiderat dėl stovinčio nenaudojamo automobilio ne kartą kreipėsi į miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių, policiją. Prašyta, kad institucijos padėtų išspręsti problemą.

14 metų kalės Vokietijoje

Anot R.Schneiderat, savivaldybė savininkui išsiuntė raginimą pasiimti mašiną, bet rezultatų jokių. Seniūnaitis pasakojo, kad vėliau sužinojo, jog mašinos šeimininkas yra uždarytas Vokietijos kalėjime. Jam skirta 14 metų nelaisvės bausmė. Kada savininkas išeis į laisvę, jis negalėjo pasakyti.

"Pareigūnai su situacija susipažinę. Įdomu, kur išsiųstas raginimas patraukti automobilį", – stebėjosi seniūnaitis.

R.Schneiderat nesuprantama, kodėl institucijos negali pasirūpinti, kad transporto priemonė, kuri trukdo gyventojams, būtų nutempta, esant tokiai situacijai.

"Negi tikrai institucijos neturi galių? Visi atsikratė atsakomybės. Keista padėtis. Dvejus metus vargstu, kad mašina dingtų, o rezultato nėra. Neturiu net ką gyventojams pasakyti", – piktinosi seniūnaitis.

Anot R.Schneiderat, rajono apylinkės inspektorius žadėjo kreiptis į kalinčio vyro mamą, kad ši pasirūpintų automobiliu. Tačiau pabrėžė, jog įpareigoti jos to padaryti negali. Reikia tikėtis tik geranoriškumo.

"Ką ta vargšė mama padarys? Spėju, ji garbingo amžiaus. Tai jai būtų dar viena našta", – svarstė klaipėdietis.

Seniūnaitis tvirtino, kad kitų artimųjų – žmonos, vaikų automobilio savininkas neturi.

"Panašu, kad mašina čia stovės dar dešimt metų, kol įleis šaknis ir sužaliuos", – šmaikštavo R.Schneiderat.

Padarė viską, ką galėjo

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės, R.Schneiderat dėl nenaudojamo automobilio kreipėsi keletą kartų.

"Aiškinomės situaciją kartu su seniūnaičiu. Padarėme viską, kas mums priklauso pagal įstatymą", – pasakojo vedėja.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse yra numatyta, kad policija, savivaldybė ar kita institucija raštu privalo įspėti savininką pasirūpinti nenaudojamu automobiliu, stovinčiu bendro naudojimo vietoje.

"Gavę pranešimą apie tokią transporto priemonę, važiuojame patikrinti. Pasitvirtinus informacijai, prašome savininko per protingą laiką pasiimti automobilį. Dažniausiai suteikiama 10 darbo dienų", – tvarką nupasakojo vedėja.

K.Vintilaitės teigimu, šiuo atveju taip ir buvo pasielgta. Laiškas automobilio savininkui išsiųstas pagal jo deklaruotą gyvenamąją vietą. Tačiau jokios reakcijos į nurodytą terminą nesulaukta.

"Tokiais atvejais sklandžiai bendradarbiaujame su policija. Visada raginimų patraukti automobilį kopijas išsiunčiame ir pareigūnams. Šie pasibaigus terminui nuvyksta patikrinti. Jei automobilis nėra nutemptas, policija imasi veiksmų", – aiškino vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oho

oho portretas
kiek neapykantos komentare apie merienę.... bet kaip žinom nuo neapykantos iki meilės vienas žingsnis

ne

ne  portretas
26 ,o 24 ir 28 namų tarpe ...:)

dar

dar portretas
viena su rumuniškais numeriais stovi nenaudojama tam pačiam kieme...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių