Quantcast

Palanga šokdina Klaipėdą

Uostamiesčio valdžia prie derybų stalo kvies Palangos vadovus. Norima susitarti, kad maršrutu Klaipėda–Palangos tarptautinis oro uostas kursuojantis autobusas vėl galėtų užsukti į kurorto stotį. Tai daryti uždrausta prieš pusmetį.

Išgirdo miestiečių godas

Reguliarus maršrutas Klaipėda–Palangos tarptautinis oro uostas pradėtas organizuoti prieš beveik metus – kovo pabaigoje. Užtikrinti geresnį susisiekimą uostamiesčio valdžia nusprendė, nes iš Palangos oro uosto skrydžius ėmė siūlyti pigių skrydžių bendrovės.

Be to, tiek klaipėdiečiai, tiek atvykėliai reikšdavo nepasitenkinimą, kad iš Klaipėdos nėra galimybės pasiekti Palangos oro uostą viešuoju transportu.

Iš anksto prognozuota, kad šis maršrutas bus nuostolingas ir jį reikės dotuoti uostamiesčio savivaldybei. Praėjusiais metais dotacija siekė apie 50 tūkst. eurų.

Iš pradžių minėtu maršrutu kursuojantis autobusas sukdavo ir į Palangos autobusų stotį. Tačiau birželio pabaigoje trasą teko pakoreguoti.

Kad autobusas nevažiuotų į kurorto stotį, pareikalavo Palangos savivaldybė. Maršruto organizatoriai pabrėžė, kad turi paisyti šio reikalavimo.

Neįsileisti gali ir Klaipėda

Apie minėtą maršrutą kalbėta trečiadienį pasitarimo pas miesto merą metu. Pasak Klaipėdos vicemero Artūro Šulco, ši situacija – delikati, o kaimynų pozicija – keistoka.

"Tai santykiai tarp dviejų savivaldybių. Dabar neturime galimybės užsukti į Palangos autobusų stotį. Tuo nepatenkinti keleiviai, maršrutas patiria nuostolių", – tvirtino vicemeras.

Anot jo, bus bandoma Palangos valdžios atstovus kviesti prie derybų stalo.

"Nenorime griežtai pasakyti, kad jei taip, tada jūsų autobusai nevažiuos į Klaipėdos stotį. Tikrai nenorime, kad tokia situacija susiklostytų. Palangos oro uostas teikia paslaugas visam regionui. Norima, kad jis būtų pasiekiamas viešuoju transportu", – komentavo vicemeras.

Pasak jo, įspėjus Palangos savivaldybę, kad Klaipėda į miestą neįsileis viešojo transporto, kurio taršos klasė yra "Euro 1", perspektyvoje – ir "Euro 2", "Euro 3", sulaukta diplomatinio atsakymo. Nurodyta, kad norima, jog visi maršrutiniai važiuotų iki Klaipėdos stoties.

"Nori, bet patys neįsileidžia. Mes neturime teisės, neatsiklausę šeimininkų, įvažiuoti į kitos savivaldybės teritoriją. Motyvų klauskite jų. Manau, kad viskas susiję su verslu. Matyt, kažkam sudarome konkurenciją", – tvirtino vicemeras.

Iš pradžių autobuso, kuris veža maršrutu Klaipėda–Palangos tarptautinis oro uostas, bilietas kainavo 1,10 euro. Nuo sausio 1-osios kaina siekia 2 eurus. Miesto taryba pabrangino bilietą, norėdama sumažinti nuostolius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Seniai jaučiau,kad čia kažkas slaptai proteguojama.Tik ,kaip Lietuvoje įprasta,suokia kitą giesmę.Tikiu,kad takdistai gali mokėti duokles,todėl jiems ir buvo pelningas verslas.O dabar reikia kažkam viską sujaukti,kad sutobusas gal ir visai nebevažiuotų.Juk yra norinčių pasipelnyti....Jau kiekvienas normalus lietuvis supranta: ne viskas yra taip,kaip vaizduojama...Bet susitaikyti linkusi tauta neprieštarauja....

Sergej

Sergej portretas
K.Jakubauskas gaidys! Jus prietrankos per 25 metus savivaldos nesugėbejote priderinti savo debiliško maršruto Būtingė/Šventoji - Palanga - Klaipėda, kad vykstantiems reguliariais skrydžiais (SAS ir AirBaltic avialinijomis,kurios beje tuos skrydžius vykdo dešimtmėčiais) būtu įmanoma nusigauti į/iš oro uosto!!! Rytinis ir naktinis skrydžiai buvo nepasiekiami, o jūsų sukrušti "dušmanai" veždami savo kledarais (nes kitos alternatyvos nebuvo) lūpdavo kosminius 60-120Lt iki Klaipėdos!!! Ačiū Klaipėdos miesto savivaldybei, už išsprestą pagaliau problemą. Asmeniškai aš, sakraidantis kas 5 savaitės esu pasiruošės važiuoti autobusu ir už 3 eurus. Nes taksi kviečiamo iš Klaipėdos kainą siekia 20-30 eurų, o apie Palangos niekšų dušmanų laužiamas kainas net žinoti nežinau nuo euro įvedimo, nes bijau apalpti sužinojės. Taip kad čiaupkitės išsigimeliai.. Primaitinom jūsų saugomus dušmanėlius pakankamai - užteks. O savo reguliarų-debilų maršrutą Būtinge/Šventoji galite leisti net pro stotelę.

Rasa

Rasa portretas
Kas cia per bedos niekaip nesuprantu.. juk net kai planavo si marsruta zinojo, jog jis bus nuostolingas ir ale buvo tam pasirenge.o db jau is kur atsirado norai mazint tuos nustolius?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių