Quantcast

Pajūris pasitinka ilgai lauktą vasarą

Lietuvos pajūrio miestai jau gyvena vasaros ritmu. Klaipėda turizmo sezoną, kuris įgavo pagreitį, pradėjo anksčiausiai. Palanga vasaros pradžią skelbia šį savaitgalį, o Neringa sezono startą numato dar po savaitės.

Atnaujino Tiškevičių alėją

Palangos kurorto šventė, kurios metu pažymima vasaros pradžia, prasidėjo jau vakar. Jai žalią šviesą uždegė teatralizuotas rekonstruotos Grafų Tiškevičių alėjos atidarymas.

Alėja, jungianti Kurhauzą su Kęstučio gatve, po rekonstrukcijos alsuoja XIX a. pab. – XX a. pr. Palangos dvasia – remiantis istorijos tyrinėtojų sukaupta medžiaga ties Kęstučio gatve alėjoje atkurti puošnūs medžio vartai.

Senosios alėjos charakterį kuria retro stiliaus šviestuvai, suoliukai, grafų Tiškevičių skulptūros.

Visą savaitgalį Palangoje vyks ne tik kurorto šventės, bet ir dviejų festivalių – pučiamųjų muzikos "Amber Wind" bei "Sportas visiems" – renginiai.

Festivalio "Amber Wind" koncertai džiugins įvairiose Palangos erdvėse: Koncertų salėje, Gintaro muziejaus terasoje, Birutės parke, Palangos bažnyčioje ir kitur.

"Sportas visiems" vilios aktyviai leisti laiką paplūdimyje ties jūros tiltu, Jūratės ir Kastyčio skvere, J.Basanavičiaus gatvėje, Birutės parke, miesto stadione, universaliame sporto komplekse bei kitur.

Visą savaitgalį Vytauto gatvėje šurmuliuos mugė "Palangos Juzė", numatomi koncertai bei gausybė kitų veiklų įvairaus amžiaus žmonėms.

Atostogas planuoja dabar

Šventėmis poilsiautojus Palanga vilios ne tik šį savaitgalį. Numatoma, kad vasarą įvairūs kultūriniai renginiai vyks bemaž kasdien.

Paprastai nemenko dėmesio sulaukia "Dūdų vasaros" koncertai, jau eilę metų kurorto prieigose vykstančios lenktynės, gatvės šokių ar sporto festivaliai, renginiai Palangos koncertų salėje.

Kaip ir kasmet, gausiausio lankytojų srauto laukiama ilgesniais savaitgaliais ir vidurvasarį.

"Žmonės rezervuoja vietas iš anksto. Poilsiauti jie nori, kai vyraus karščiausi orai, bus daugiausia pramogų, koncertų – nuo liepos vidurio iki rugpjūčio vidurio. Tai yra tas laikas, kai laisvų vietų rasti bus sunkiausia", – paaiškino Palangos turizmo informacijos centro direktorės pareigas laikinai einanti Egidija Smilingienė.

Turistams pažers naujovių

Pašnekovė patikino, kad noriai į Palangą atvyksta svečiai iš Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos. Aktyvūs ir Rusijos, Vokietijos, Skandinavijos šalių gyventojai. Pastebima, kad šiuo metu turistų iš Rusijos skaičius stabilizuojasi.

Anot E.Smilingienės, tam įtakos turi nauja skrydžių kryptis į Palangos oro uostą iš Sankt Peterburgo.

Šiemet atvyksiančiuosius kurortas pasitiks ir naujovėmis. Viena pagrindinių Palangos arterijų – Vytauto gatvės ruožas nuo S.Dariaus ir S.Girėno gatvės iki Druskininkų gatvės – tapo vienos krypties eismo gatve.

Didesne pasiūla gali nudžiuginti apgyvendinimo sektoriaus atstovai – duris atvėrė pora naujų viešbučių.

Taip pat šią vasarą jau galima aplankyti praėjusių metų rudenį S.Daukanto gatvėje pradėjusį veikti Pasakų parką.

Vasarą pasitiks sportiškai

Neringa sezono pradžią skelbs kitą savaitgalį. Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" direktorė Edita Lubickaitė teigė, kad birželio 2–4 d. šurmuliuosiantis festivalis "Sveika, Neringa" kvies vasarą sutikti aktyviai ir sportiškai.

Tris dienas vyksiančio festivalio metu jėgas bus galima išmėginti daugybėje skirtingų sporto šakų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jau antra savaite

jau antra savaite portretas
kaip palangoje puikus oras.supeer gera gyvent ir dirbt cia suuper

:)

:) portretas
Šiaip jau alėjai ir grindinio medžiagas reikėjo istorines parinkti, to meto... Dabar tos pilkos betoninės plytelės kažkaip sovietmečiu atsirūgsta.

alėja

alėja portretas
atėjūnai iš lenkijos
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių