Quantcast

Pajūrio gelbėtojai prašo keisti skęstančiųjų gelbėjimo tvarką

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministerijoje lankęsi pajūrio savivaldybių ir skęstančiųjų gelbėjimo tarnybų vadovai siūlo praplėsti pajūrio savivaldybių ribas į jūrą ir suteikti gelbėtojams galimybę naudoti švyturėlius, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

„Pagal teritorijų planavimo dokumentus pajūrio savivaldybių ribos baigiasi prie kranto linijos. Jūra – jau valstybės teritorija. Joje skęstančių žmonių gelbėjimu formaliai turėtų rūpintis ne savivaldybės, o valstybė, tačiau šią funkciją vykdo būtent savivaldybės. Paradoksas. Mums, savivaldai, priskirta funkcija rūpintis žmonių saugumu paplūdimiuose, samdyti gelbėtojus, bet vos įžengus į jūrą patenkama ne į savo teritoriją“, - stebėjosi Neringos meras Darius Jasaitis.

Siūloma arba išplėsti savivaldybių ribas į jūros akvatoriją arba savivaldybėms patikėti valstybinę funkciją gelbėti skęstančiuosius, neperdavus jūros ruožo dalies savivaldybėms.

Palangos gelbėtojai taip pat teigia, kad vasarą poilsiautojai ne visada praleidžia skubantį gelbėtojų visureigį, todėl siūloma gelbėtojams turėti švyturėlius, kokiais naudojasi policija, greitosios medicinos pagalbos ekipažai ar ugniagesiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių