Quantcast

Pajūrį saugos pušų šakos

Per artimiausius metus pajūryje tūkstančiai kvadratinių metrų kopagūbrio bus nuklota šakomis, žabtvorėmis, atnaujinti didesni kiekiai lentinių ir molio-žvyro takų, laiptų.

Paskelbti Kuršių nerijos pajūrio atnaujinimo artimiausių metų planai. Kasmet pajūrio juostoje nuo Smiltynės iki Rusijos sienos turi būti paklota 40600 kv. metrų šakų klojinių, 3800 metrų žabtvorių, patiesta 2400 kv. metrai lentinių takų, įrengta 800 kv. metrai molio-žvyro takų ir atnaujinta 630 kv. metrų laiptų.

Į pajūrio zoną bus klojamos išskirtinai tik pušų žabais, kad būtų išlaikytas bendras pušinio pajūrio įspūdis.

Visa tai bus daroma iš 2014-2020 metų ES fondų lėšų. Preliminariai planuojama, kad atnaujinimai šiemet prasidės nuo rugpjūčio mėnesio, o vėliau kasmet iki 2021 metų jie vyks nuo balandžio. Šiuo metu kaip tik ir ieškoma, kas artimiausius penkerius metus įsipareigos tvarkyti Kuršių nerijos pajūrį.

Didžiausius kiekius įvairių klojinių numatyta pakloti labiau lankytojų mėgstamose vietose tarp Alksnynės ir Juodkrantės, taip pat ties Smiltyne, Nida ir Juodkrante. Ištisai bus atnaujintas Kopgalio apsauginis kopagūbris. 

Daugiausiai laiptų ir medinių takų bus atnaujinta Smiltynės zonoje.


Šiame straipsnyje: pajūrisšakospušų šakos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu ir

Nu ir portretas
kiek pušų tam šakinimui numatoma išlaužyti?

medis

medis portretas
Vokiečiai prieš 100m sugebėjo tokius kopagubrius apsauginius užauginti..visas pajūrio kopos buvo sutvarkytis..o ką jūs? Baigiama viską išplauti..tuoj bangos užlies melnragę.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių