Quantcast

Naujai suskambėjusios dainos išjudino ir jaunimą, ir senjorus

Klaipėdiečiai ir uostamiesčio svečiai šėlo pagal naujai suskambusią lietuvių liaudies muziką. Dalis senųjų lietuviškų dainų virto visiškai neatpažįstamomis ir galėjo varžytis su šiuolaikiniais hitais.

Renginio „Folkšokas 2017“ finalinis koncertas vyko šeštadienio vakarą Teatro aikštėje. Uostamiesčio širdyje susirinko įvairaus amžiaus publika.

Išgirsti dainų atėjo ir jaunimas, ir senjorai, ir šeimos su vaikais. Teatro aikštė buvo pilna.

Iš viso koncerto metu žiūrovų verdiktui pateiktos 35 naujos senųjų lietuvių dainų aranžuotės. Renginio „Folkšokas 2017“ organizatoriai, kompozitoriai ir populiariausi šalies atlikėjai siekė įrodyti, kad senųjų lietuviškų dainų dar negalima pamiršti, jog pastarosios gali skambėti ir XXI a. scenose bei klubuose, patikti ne tik senjorams, bet ir jaunimui. Tereikia tik kūrybiškumo.

Šis tikslas pasiektas. Tą įrodė Teatro aikštėje susirinkusios minios reakcija. Žiūrovai kartu dainavo, dainas palydėdavo audringais plojimais. Kai kurie neatsispyrė pagundai ir pašokti. Susirinkusieji tvirtino, kad senosios lietuvių dainos tapo visiškai neatpažįstamos ir gali lygiuotis į šiuolaikinius hitus.

Scenoje vienas kitą keitė būrys žinomiausių šalies atlikėjų, muzikantų, šokėjų. Pasirodė „Čilinam“, Lukas ir „Golden Age“, „Roses“, „69 danguje“, „Čiustyta“, „Kitada“ ir AroLieta, Katažina ir Deivydas Zvonkai, Liepa Mondeikaitė, Igoris Kofas, Stano, Algis Drėma, Vytautas Šiškauskas, Loreta Sungailienė, Andrius Mamontovas, Vytautas, Eglė ir Ieva Juozapaičiai, Neda Malūnavičiūtė, Deividas Bastys, Tadas Juodsnukis, Žilvinas Žvagulis, Česlovas Kriščiūnas, Andrius Borisevičius, Marius Matulevičius, Aleksandras Makejevas, Gražvydas Sidiniauskas, „X faktoriaus“ finalininkė Marija Beržė, „Lietuvos balso“ nugalėtoja Justina Budaitė, Jurijus Veklenka.

Sulaukta ir svečių iš užsienio. Į sceną lipo ir lietuviškai uždainavo kolektyvas „Taruta“ iš Ukrainos, Darius Gakas iš Australijos. Minia šiltai sutiko ir palaikė svečius.

Renginio „Folkšokas 2017“ finalinis koncertas startavo jau pradėjus temti. Toks laikas pasirinktas neatsitiktinai. Susirinkusieji galėjo grožėtis įspūdingu, net 300 kilovatų galios scenos apšvietimu, specialiai sukurtomis vaizdo projekcijomis.

Projektas „Folkšokas“ prasidėjo 2002 m., kai populiarūs atlikėjai bei kompozitoriai ėmėsi naujai perdainuoti žinomas liaudiškas melodijas. Pasak organizatorių, šie kūriniai iš karto tapo populiarūs, žinomi ir grojami iki šių dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

r

r portretas
nesusipratimas, ypač trys tie nuotraukoj, koncertas visiškas fonograminis, faina buvo Neda ir Kofas, visa kita ypač Juozapaičio trijule, tai baubė tiesiog, siaip 3

as

as portretas
neralus pasakiskas koncertas!ACIU!

Tikrai

Tikrai portretas
Pasakiško grožio ir gausių tikrai teigiamų emocijų renginys
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių