Quantcast

Paaiškėjo, kada vyks Klaipėdos šviesų festivalis

  • Teksto dydis:

Vasario 14-17 d. į uostamiesčio senamiestį sugrįš jau V-asis Klaipėdos šviesų festivalis. Su šūkiu „Ryškiausias mieste!“ tamsą ir žiemišką nuobodulį sklaidantis festivalis yra pripažintas populiariausiu šaltojo sezono renginiu Vakarų Lietuvoje.

Festivalyje, kuris tradiciškai skiriamas Vasario 16-ajai ir šv. Valentino dienai, kasmet pristatomi unikalūs projektai bei šviesų instaliacijos. Dauguma projektų yra specialiai kuriami ar adaptuojami Klaipėdai, o netikėtos spalvos ir formos nušviečia uostamiesčio architektūrą ir istoriją.

Festivalį kasmet aplanko keliasdešimt tūkstančių klaipėdiečių ir miesto svečių. Šiemet festivalis kvies atrasti šviesų instaliacijas, skulptūras bei projekcijas. 

Pagrindinį festivalio projektą „Širdis“ pristatys italų kompanija „MarianoLight“, pernai pribloškusi festivalio žiūrovus „Šimtmečio vartų“ projektu. Nuostabi iliuzija, kur šviesų ir specialios programinės įrangos dėka sukuriami įspūdingi šviesos efektai ir akinantys animuoti filmai pagal garsių lietuvių dainų ir klasikinės muzikos ritmą. 

Mes didžiuojamės galėdami pristatyti širdį, meilę - tai, ką darome, ir emocijas, kurios kyla Luminarie žiūrovams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Gal labiau arabiški...

Senuks

Senuks portretas
Rusiški motyvai

Ats

Ats portretas
Tai manau kaip tik nereikia tų šviesų languose kai rengiamas šviesų šou. Tas pats, kas dieną jį rengti ir nematyti jokio vaizdo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių