Quantcast

Paaiškėjo, kada prasidės šildymo sezonas

Klaipėdoje startuoja šildymo sezonas. Radiatoriai gyventojų butuose pradės šilti nuo trečiadienio. Prižiūrėtojai šilumą daugiabučiuose namuose paprastai įjungia per vieną ar dvi dienas.

Pradėti šildymo sezoną visame mieste paskatino vyraujantys orai.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Michailovas atkreipė dėmesį, tvyro drėgmė, vėsu.

„Oras labai nepatogus. Daug žmonių serga. Sulaukiame vis daugiau gyventojų pastebėjimų, kad šiluma jau reikalinga, namuose šalta. Dėl to ir priėmėme sprendimą pradėti šildymą visame mieste“, – komentavo pavaduotojas.

Paprastai prižiūrėtojai šilumą daugiabučiuose namuose įjungia per vieną ar dvi dienas. Ilgiau trunka šildymo sistemos sureguliavimas. Daugiausia rūpesčių kyla dėl nuorinimo.

Tam reikia patekti į viršutiniuose aukštuose esančius butus. Prašoma, kad jų gyventojai įsileistų prižiūrėtojus ir leistų atlikti reikiamus darbus.

Šiemet šildymo sezonas Klaipėdoje prasidėjo diena vėliau nei praėjusiais metais.

Anksčiausiai šiluma įjungta vaikų lopšeliams-darželiams ir socialinėms įstaigoms. Radiatoriai jose šyla nuo praėjusio ketvirtadienio. Antradienį šildyti pradėtos mokyklos.

Pagal reikalavimus oficiali šildymo sezono pradžia skelbiama, kai tris paras vidutinė oro temperatūra būna mažiau nei 10 laipsnių šilumos.

Prognozuojama, kad šį šildymo sezoną šilumos kainos uostamiestyje išliks praėjusio lygyje. Nuo spalio įsigaliojusi kaina siekia 4,14 cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio.

Pastarasis gyventojams šį šildymo sezoną išliks lengvatinis ir sieks 9 proc. Seimas vasarą buvo panaikinęs šią lengvatą, tačiau nuo spalio 1 d. vėl sugrąžino.

Šį spalį galiosianti šilumos kaina yra beveik tokia pat kaip prieš metus. Vos 0,48 proc. didesnė.

Šildymo sezonas Klaipėdoje oficialiai pradėtas:

2004 m. – spalio 12 d.

2005 m. – spalio 18 d.

2006 m. – spalio 26 d.

2007 m. – spalio 15 d.

2008 m. – spalio 27 d.

2009 m. – spalio 13 d.

2010 m. – spalio 11 d.

2011 m. – spalio 19 d.

2012 m. – spalio 17 d.

2013 m. – spalio 15 d.

2014 m. – spalio 22 d.

2015 m. – spalio 9 d.

2016 m. – spalio 10 d.

2017 m. – spalio 11 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vagiai :(

vagiai :( portretas
už lango +14-įjungė šildymą !!! Vėl šildome lauką,na kas vyksta ?! Smaugia iš visų pusių @#&@#

paaiškinkite

paaiškinkite portretas
Klaikiai atsibodo gyventi sovietmetyje. "Pažangioji" Klaipėdos liberalų valdžia sau pasidarė vakarietišką gyvenimo kokybę, o žmones (kurie kaip kvailiai juos rinko) niekina ir spjauna į juos. Gal užteks kankinti šalčiu. Nieko gero, kad vakar (ačiū ačiū ačiū liberalams!) jau teikėsi įjungti. Bet vis tiek šalta, nes viskas sudrėkę, įmirkę. Ilgai teks dar kankintis. Be to, dabar sergu, daug kainuoja vaistai. Ar galima klerkus paduoti į teismą dėl sveikatos sutrikdymo, nes dėl jų kaltės, neįjungus laiku šildymo, susirgau. Dar neaišku kaip mano liga vystysis. Gal komplikuosis.

Nueikit pas daktaru

Nueikit pas daktaru portretas
Man neidomu kad jums gaila.5 euru. Neturi uz ka moket isvis atsijunk. Namie dregna kaip lauke. Ko jus zyziat vatnikai? Gal rusai ar liberalai kalti, kad ijunge? Visi tik apie save galvoja ir svarbu zysti
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių