Quantcast

Nuomotojams nuolaidų kol kas nebus

Būstus nuomojantiems klaipėdiečiams bent kol kas metinė verslo liudijimų kaina nebus sumažinta nuo 348 iki vieno euro. Idėjos atsisakyta, nes pratęstas laikas, kai prie savivaldybės deklaruoti asmenys turi nurodyti tikrąją gyvenamąją vietą.

Atsiėmė pats iniciatorius

Sprendimo projektą būstus nuomojantiems asmenims sumažinti verslo liudijimų kainas inicijavo miesto tarybos narys Simonas Gentvilas.

Politiko nuomone, šis pakeitimas padėtų ištraukti būsto nuomos rinką iš šešėlio, nuomotojai su nuomininkais sudarytų oficialias sutartis, o pastariesiems būtų paprasčiau deklaruoti tikrąją gyvenamąją vietą. Dėl to miestas neprarastų gyventojų.

Šis sprendimo projektas turėjo būti svarstomas ketvirtadienį vykusiame miesto tarybos posėdyje. Tačiau pats S.Gentvilas klausimą paprašė išbraukti iš darbotvarkės.

„Kadangi pratęstas terminas, atsiimu šį sprendimo projektą“, – paaiškino tarybos narys.

Pratęsė dar pusmečiui

Anksčiau buvo numatyta, kad asmenys, deklaravę gyvenamąją vietą prie savivaldybės, tikrąją gyvenamąją vietą turi deklaruoti iki birželio 30 d. Dabar šis terminas pratęstas iki gruodžio 31 d.

Toks sprendimas priimtas, kad gyventojai turėtų daugiau laiko susitvarkyti su šiuo klausimu susijusius reikalus. Nespėjusiųjų to atlikti dar yra gana daug.

Sausio 1-osios duomenimis, uostamiestyje buvo beveik 13 tūkst. žmonių, deklaravusių gyvenamąją vietą prie savivaldybės. Gegužės 1-ąją jų skaičius sumažėjo iki 11,6 tūkst.

„Birželio 1-ąją turėsime naujus duomenis. Manau, kad per mėnesį žmonių, kurie įtraukti į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą, sumažės dar keliais šimtais. Procesas tikrai juda“, – komentavo Klaipėdos savivaldybės Gyvenamosios vietos deklaravimo poskyrio vedėja Kristina Božienė.

Tikisi išvengti spūsčių

Pasak vedėjos, žmonės tikrai domisi pasikeitusia tvarka. Daug klaipėdiečių ateina deklaruoti tikrąją gyvenamąją vietą, atsineša būsto nuomos, panaudos sutartis, tikslinasi, kaip jas sudaryti.

„Baimė buvo didelė, tačiau dabar akivaizdu, kad ji nepagrįsta. Būstų nuomininkai susitaria su nuomotojais dėl gyvenamosios vietos deklaravimo. Juolab kad nuomininkas būste gyvenamąją vietą deklaruoja tik nurodytam sutartyje terminui. Praėjus pastarajam, jis automatiškai išdeklaruojamas. Nuomotojui nereikia nieko papildomai daryti“, – priminė pašnekovė.

Kadangi terminas, kai galima susitvarkyti gyvenamosios vietos deklaravimo klausimus, pratęstas, K.Božienė vylėsi, jog spūsčių nesusidarys.

„Žmonėms reikia laiko. Užtrunka, kol susitariama su būsto nuomotoju, sutvarkomi dokumentai. Tačiau miestiečiai neturėtų laukti, nors ir pratęstas terminas. Vėliau galima ir nespėti susitvarkyti dokumentų“, – įspėjo vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

iniciatoriui

iniciatoriui portretas
Žinot, kai sužinosiu, kad jaunasis Gentvilas prisideklaravo savo nuosavame būste kokį pabėgėlį, daugiavaikę, iš pašalpų gyvenančią šeimą arba išnuomos jiems savo kokį būstą su deklaracija- paspausiu jam ranką. Nespėjau padaryti tokio gesto Masiuliui. Jei tik kandidatas į seimo narius Danės apygardoje parodys pavyzdį- dievaži spausiu tą rankelę... Gal dar liberalų akcija nesibaigė?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių