Quantcast

Numatė Klaipėdos miesto vystymo kryptis

Klaipėdoje brėžiami miesto vystymo horizontai. Specialistai numatė ir politikus supažindino su teritorijomis, kurioms ateityje vertėtų skirti daugiausia dėmesio.

Prioritetas – centrui

Ketvirtadienį Klaipėdos tarybos kolegijos nariai buvo supažindinti su specialia schema, kuri numato miesto teritorijų vystymo gaires.

Klaipėdos savivaldybės Urbanistikos skyriaus vedėjos Mildos Žekonytės teigimu, ši schema parengta įvertinus dabartinę miesto raidą, plėtros strategijas.

"Buvo suformuotos trys alternatyvos. Jos buvo svarstytos viešai. Pasirinktas variantas, numatantis stiprinti centrinį miesto branduolį", – paaiškino M.Žekonytė.

Padalijo į zonas

Scemą parengusios bendrovės "Sweco Lietuva" atstovas Remigijus Šimkus paaiškino, kad uostamiestis pagal plėtros prioritetus padalytas į tris zonas.

Pirmoji zona – senamiestis, nedidelė dalis Smiltynės, centrinė miesto dalis iki Baltijos prospekto. Teigiama, kad nuo šios teritorijos atnaujinimo sėkmės priklausys uostamiesčio gyvybingumo augimas, konkurencingumas regione.

Antroji plėtros prioriteto zona apima likusias, šiuo metu jau į kvartalus susiformavusias teritorijas tiek šiaurinėje, tiek pietinėje miesto dalyse, Smiltynę. Šioje teritorijoje siūloma vystyti susisiekimo, socialinę ir inžinerinę infrastruktūras, didinti jos patrauklumą. Minėta zona galėtų tapti alternatyva tiems gyventojams, kurie iš uostamiesčio keliasi į rajoną.

Trečiąja plėtros prioriteto zona laikoma miesto prieigos.

Didins patrauklumą

Kaip minėta, pirmoji zona įvardyta svarbiausia miestui ir jo ateičiai. Joje savivaldybei siūloma atseikėti daugiausia investicijų bei skatinti privačias.

Istoriniame miesto centre raginama skirti dėmesio viešosioms erdvėms, didinti jų patrauklumą. Taip pat išnaudoti sunaikintų istorinių kvartalų atkūrimo galimybę.

Schemos rengėjai miestui pataria pertvarkyti ir neefektyviai naudojamas pramonines teritorijas, esančias greta Danės.

Siūloma, kad teritorijoje tarp Agluonos gatvės, Taikos, Baltijos prospektų ir Minijos gatvės būtų sukurta čia esančių objektų bei juos su išoriniais traukos centrais ir Kuršių mariomis jungianti viešųjų erdvių, želdynų, pėsčiųjų ir dviračių takų sistema.

Turi prisiimti atsakomybę

Klaipėdos vicemerė Judita Simonavičiūtė pastebėjo, kad rengiant schemą atliktas geras analitinis darbas.

Tiesa, ji pabrėžė, kad savivaldybė taip pat turi susidėlioti prioritetus ir priimti tuos sprendimus, kurie skatintų vystytojus statyti namus. Esą taip į miestą būtų pritraukiama daugiau gyventojų.

"Investuotojas yra ne angelas, nusileidžiantis iš Dievo palaimos su pinigais. Tai yra tas pats gyventojas. Jis kiekvieną kartą žiūri, kur jam patogiau investuoti. Jeigu norime, kad centrinėje dalyje būtų investicijų, miestas turi prisiimti atsakomybę. Ar mes pasiruošę tam? Šiandien atsakymų dar neturiu", – dėstė J.Simonavičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PETRAS

PETRAS portretas
Didesnė klaipėiečių dalis (tuo pačiu ir mokesčių mokėtojai) gyvena pietinėje Klaipėdos dalyje. Gal vis tik reikėtų atsižvelgti ir į šios gyventojų dalies interesus.

tata

tata portretas
kada bus tvarkomi gyventoju kiemai,ponai svajotojai?

cha,cha

cha,cha portretas
Pirma pašalinkit triukšmą ir vibraciją iš senamiesčio,kol neiširo suskilusios namų sienos.Svajotojai...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių