Quantcast

Netvarka kirs per kišenę klaipėdiečiams

Netvarkomų teritorijų savininkams teks plačiau praverti pinigines. Klaipėdos savivaldybėje sudaryti sąrašai, į kuriuos patekusių apleistų sklypų šeimininkams bus taikomas didesnis žemės nuomos mokestis. Apie tai sužinoję kai kurių šabakštynų savininkai suskubo tvarkytis.

Miesto piktžaizdės

Klaipėdos savivaldybė ir toliau kovoja su netvarkomų teritorijų šeimininkais.

Šiuo metu jau parengti du sąrašai, į kuriuos įtraukti apleisti ir nenaudojami privatūs bei išnuomoti ir laikinai neišnuomoti žemės sklypai.

Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė paaiškino, kad atsidūrimas šiame sąraše teritorijų savininkams reiškia didesnę mokestinę naštą.

„Pasekmės finansiniu požiūriu skaudžios sąraše esantiems sklypų naudotojams, nes išauga žemės arba žemės nuomos mokestis“, – teigė R.Gružienė.

Vis dėlto, pabrėžiama, kad šių sąrašų sudarymo tikslas – ne didinti savivaldybės biudžeto pajamas, o žemės sklypų savininkus priversti teritorijas sutvarkyti ir kad jas būtų galima naudoti pagal numatytą paskirtį.

„Šie sklypai ne vienus metus yra žiojėjanti žaizda Klaipėdos miesto veide“, – apibendrino savivaldybės darbuotoja.

Kai kurie susitvarkė

Anot Žemėtvarkos skyriaus vedėjos, iš viso buvo vertinamos dvi dešimtys apleistų ir netvarkomų teritorijų, tačiau į minėtus sąrašus įtrauktos ne visos.

R.Gružienės teigimu, 7 iš vertintų sklypų į minėtus sąrašus negalėjo patekti, mat yra areštuoti.

„Tai yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl šie sklypai taip ilgai yra nenaudojami – jie eina iš rankų į rankas arba yra tapę teisminio ginčo objektais“, – pastebėjo R.Gružienė.

Žemėtvarkos skyriaus vedėjos teigimu, apie ketinimus atsidurti nepavyzdingųjų sąraše pranešus sklypų savininkams, 3 teritorijos buvo sutvarkytos, todėl į sąrašą nebus įtrauktos.

Dar vienas sklypas yra išnuomotas aukcione. Anot R.Gružienės, šios teritorijos savininkai ir dabar moka didžiausią mokesčio koeficientą, todėl traukti į minėtą sąrašą – nėra prasmės.

Sutiko ne visi

Pasak R.Gružienės, įspėjus sklypų savininkus arba naudotojus, vienas jų pareiškė nesutinkantis su tokiais savivaldybės veiksmais.

Tačiau trečiadienį šį klausimą svarstant Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariams, jis nepasirodė.

Komiteto nariai sklypų įtraukimui į minėtus sąrašus pritarė. Galutinį žodį dar turės tarti savivaldybės taryba.

Pastebima, kad net ir tuo atveju, jeigu įtrauktų į sąrašus sklypų šeimininkai apleistas teritorijas suskubs tvarkyti, išbraukti iš sąrašų juo bus galima tik kitąmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Kada savivaldybė prisimins apie valstybinius kelius, kurie tapo miškais ir apaugo žolė? Ar svetimas turtas geriau matomas ir iš baudų yra pelno.

.

. portretas
Kaip dėl Palangos? Ganyklų gatvėje pilna apleistų namų, griuvėsių, apšnerkštų garažų taip pat ne koks vaizdas. "Istorinis" pastatas Ganyklų gatvėje prie benzino kolonėles pradėtas statyti ir nebaigtas, pūva jau bene 20 metų - miesto piktžaizdė, savininkai piktybiškai nieko nedaro, šlykštu į tą pusę net pasižiūrėti. Juk miesto centras, galėtų miesto Savivaldybė panagrinėti šį klausimą, garbės tokia apleista vieta Palangai tikrai nekelia.

Debreceno valdos

Debreceno valdos portretas
niekaip nesutvarko savartyną tarp Šiaulių 7 ir 9 namų, nors gyventojai jau 3 mėnesius kreipiasi!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių