Quantcast

Netradiciniam studentui – netradicinė veikla

Dienraštis „Klaipėda“, bendradarbiaudamas su Klaipėdos universiteto studentų sąjunga (KUSS) startuoja su nauju straipsnių ciklu „Laisvalaikis Klaipėdos universitete“. KU turi daugiau nei 17 į universiteto bendruomenės laisvalaikį orientuotų klubų, organizacijų bei ansamblių, kurie turėtų patenkinti net išrankiausiųjų poreikius.

Klaipėdos aktyvaus laisvalaikio klubas „A.L.L.“

Ką veikia? Klubas domisi praktiškai visomis aktyvaus laisvalaikio formomis ir keliavimo būdais. Klubas nesiekia jokio konkretaus rezultato, nesivaržo su kitas, tad specialaus fizinio pasiruošimo čia – nereikia.

Ką klubas veikia? Fiziškai aktyvios veiklos: pėsčiųjų, dviračių ir baidarių kėlionės. Važiavimas į lankytinas, įsimintinas vietas Lietuvoje arba už jos ribų. Klubo nariai su mielu noru organizuoja ir dalyvauja turistinėse kėlionėse. Trečioji klubo narių išsiskiriama veiklos sritis – pažintinės veiklos: fotografavimas senais fotoaparatais, nuotraukų ryškinimas, lankymasis netradicinėse įmonėse, kur kiekvieną dieną žmonės įprastai nepatektų. Ir ketvirtoji sritis – visuomenei naudingos veiklos. Nariai stengiasi suteikti pagalbą sunkiau gyvenantiems žmonėms, bendradarbiauja su Caritas organizacijomis, gyvūnų prieglaudomis, kraujo donarystės centrais.

Ką veiks studentas? „A.L.L“ klubas šiuo metu jungia 23 asmenis, kurių nemaža dalis – Klaipėdos universitetą baigusių, jau didelę patirtį sukaupusių savo srities specialistų, tad studentams klubas siūlo alternatyvą. „A.L.L“ siūlo įkurti klubo studentišką padalinį, kur būtų galimybė ne tik organizuoti ir dalyvauti aktyvioje veikloje, bet ir priderinti studijų metu gautas žinias bei gilinti įvairių specialybių taktinius aspektus. Vyresnieji klubo nariai studentams gali pasiūlyti savo įvairiapusišką patirtį: nuo vadybinės iki teisinės.

Kaip prisijungti? Klubo Pirmininkas Edgaras Vaškaitis įspėja, kad į narių aktyvumą „A.L.L“ žiūrima labai rimtai: laikomi tik aktyviausi. Kaip prisijungti ir kur kreiptis galite sužinoti klubo interenetinėje svetainėje – www.allklaipeda.lt

Nardymo klubas „Amfibijos“

Ką veikia? Klaipėdoje, kaip jūriniame mieste, gausiai atliekami povandeniai moksliniai tyrimai ir narai yra esminė šios veiklos dalis, tad tam, kad universitetas augintų ne tik savo sričių mokslininkus, bet ir žmones, kurie nebijotų panerti į jūros dugną, įsikūrė „Amfibijos“. Tam, kad taptum sertifikuotu naru, „Amfibijos“ siūlo vienerių metų programą, kurią sudaro reguliarus baseino lankymas, teorinės paskaitos bei 1-2 savaičių stovyklos Plateliuose. Svarbiausia, kad tie, kuriuos nuoširdžiai „užkabina“ nardymas, po mokymų turi aibę galimybių dalyvauti moksliniuose tyrimuose.

Kaip prisijungti? Vienintėlis klubo vadovo, Valerijaus Krisikaičio reikalavimas – tikras noras tapti naru, visa kita ateina per praktiką. 2013 metais prie klubo prisijungė 15 studentų, šiais – jų kur kas mažiau. Paprasčiausias būdas įsilieti į „Amfibijų“ gretas – pasiimti savo nadymo ekipuotę (vamzdelį, kaukę, „pelekus“) ir kiekvieną šeštadienį, 7 ryto apsilankyti „Gintaro“ baseine. Taip pat V. Krisikaitis naujų nardymo entuziastų laukia kiekvieną penktadienį, nuo 16 val., KU Humanitarinių mokslų fakulteto 12 auditorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Montekristui

Montekristui portretas
Prie A.L.L. gali prisijungti ir ne studentai ;)

montekristas

montekristas portretas
Jei būčiau studentas, būtinai prisijungčiau prie A.L.L. :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių