Quantcast

Netikėtai pratęstas kruizų sezonas

Neseniai pasibaigus kruizinės laivybos sezonui, Klaipėdą aplankė dar vienas laineris. Prabangus laivas "Corinthian" uostamiestyje viešėjo pirmą kartą.

Turistų skaičiumi rekordinį ir praėjusią savaitę oficialiai finišavusį šiųmetį kruizinės laivybos sezoną pirmadienį pratęsė į Klaipėdą atplaukęs laineris "Corinthian".

Su Maltos vėliava plaukiojantis laivas į uostamiestį užsuko pirmą kartą.

Teigiama, kad paprastai šis laineris Baltijos jūroje lanko Stokholmo, Helsinkio, Kronštato, Sankt Peterburgo, Talino ir Visbio uostus.

"Pasikeitė laivo maršrutas. Mano žiniomis, laineris turėjo užsukti į Visbį", – apie neplanuotą laivo vizitą pasakojo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Rinkodaros skyriaus viršininkė Kristina Gontier.

Pašnekovės teigimu, tokios permainos kruizinėje laivyboje – gana įprastas reiškinys. Anot jos, dėl vienokių ar kitokių priežasčių nusprendžiama kiek pakoreguoti laivų maršrutus ir kuriame nors uoste pasilikti nakvynei.

"Paprastai sezono metu būna bent keletas tokių pakeitimų", – pastebėjo K.Gontier.

Pasitaiko atvejų, kai lainerių maršrutus tenka pakoreguoti dėl uostuose prasidėjusių netikėtų krantinių remonto darbų ar prisišvartuoti trukdančių renginių, anksčiau atplaukusių laivų.

Rinkodaros skyriaus viršininkė pasakojo, jog esama ir tokių kruizinių linijų, kurių maršrutus planuojant paliekamas ir vienas uostas "x". Jis tampa kelionės staigmena. Tai nėra įprasta praktika, tačiau tokių atvejų, anot pašnekovės, pasitaiko.

K.Gontier teigimu, neplanuotas kruizinės laivybos sezono tęsinys nesukėlė jokių nepatogumų.

"Dabar juk ne sezono įkarštis, o ir laineris nėra didelis. Be to, kiekvieno kruizinio laivo apsilankymas yra labai sveikintinas ir džiugus. Tai yra pajamos ir uostui, ir mažajam verslui, turizmo sklaida", – dėstė uosto atstovė.

Keturių žvaigždučių nedidelis, tačiau prabangus "Corinthian" yra 88 m ilgio, skirtas maždaug 100 keleivių.

Į Klaipėdą jis atplukdė 84 turistus, iš kurių 79 yra JAV piliečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Kuo daugiau kruzo laivų tuo daugiau pinigų Klaipėdiečiams ! Be to kruzo laivuose yra kino teatras kur galima filmus nueiti pažiūrėti !.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių