Quantcast

Neringoje atsiradę mielos išvaizdos gyvūnai žmonėms krečia nemielus pokštus

  • Teksto dydis:

Poilsiautojai ir vietiniai gyventojai Neringoje jau ne kartą yra susidūrę su šernais, lapėmis, briedžiais. Kai kurie juos mėgsta šerti ir tai tampa savotiškai tradicine, nors ir nelabai skatintina, poilsio dalimi.

Tiesa, pasak vietinių, yra ir dar vieni gyvūnai, kurie, nors ir atrodo mielai, gali pridaryti nemažai žalos.

Kalbėdamas apie poilsiautojų šeriamus gyvūnus, Neringos savivaldybės vyr. specialistas Viktoras Kolokšanskis pažymi, kad tai – neišvengiamybė.

„Tai neišvengiama, nes Neringoje santykis su gamta labai artimas, be jokių ribų. Žmonės gyvena beveik gamtoje, beveik miške, o gyvūnai gyvena beveik gyvenvietėje“, – daro išvadą specialistas.

Pasak jo, Neringoje pastebima vis daugiau meškėnų, kurie, nors ir gali atrodyti kaip labai mieli gyvūnai, pridaro įvairių bėdų. Pavyzdžiui, pavagia be priežiūros paliktus daiktus (nugvelbia maistą ir pan.).

Pasak V. Kolokšanskio, meškėnai yra invaziniai gyvūnai, Neringoje atsiradę nelabai aiškiu būdu, ir nuo jų vietiniai gyvūnai negali apsiginti.

„Jie atkeliavo šiek tiek mistiniu būdu, padedami gal ir gyventojų. Jie užima tokią nišą, kur nėra vietinių plėšrūnų. Vietiniai gyvūnai nėra pasiruošę tokiam puolimui. Meškėnas yra visaėdis, kaip mangutas, bet sugeba ir plaukti, ir lipti į medį. Nuo meškėnų sunku apsiginti“, – sako specialistas.

Ką daryti sutikus meškėną?

Daugiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
sako, jie kaip ir antys bei ežiai minta šliužais. Gaila, kad bėdų pridaro, o tai daržus slimokai baigia nuėsti

to otto

to otto portretas
..Labai gera imigrantų naudos iliustracija... Jus taip pasaket apie- visus lietuvius -imigrantus i..Ajrija?:) .

Kam

Kam portretas
gi galima juos naikint. Labai mielas,gražuolis. Reikia,kitaip rasti būdų,kad nepatektų,bent jau neprisiveistų per akis.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių