Quantcast

Naujovės sudrumstė rūšiuojančiųjų klaipėdiečių ramybę

  • Teksto dydis:

Klaipėdos atliekų tvarkytojus pasiekė gyventojų skundas, kad stropus atliekų rūšiavimas yra niekinis. „Jau dvejus metus rūšiuojame stiklą, popierių ir plastiką į vieną konteinerį, o komunalines atliekas metam į kitą. O dabar atvažiuoja mašina ir viską susikrato bendrai. Tai kam mes rūšiuojame?“, - piktinosi Sportininkų gatvėje individualiame name gyvenantis Artūras. Tačiau iš tikro jokio kriminalo nėra – atliekos nesumaišomos.

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro atstovė Ramunė Šličienė paaiškino, jog Sportininkų ir Luizės kvartalų gyventojai piktinasi be reikalo. Jų išrūšiuotos antrinės žaliavos kartu su komunalinėmis atliekomis iš tiesų surenkamos į vieną mašiną, tačiau ta mašina turi skirtingas sekcijas ir išrūšiuotos atliekos tarpusavyje nesusisiekia.

„Nuo Naujųjų metų kai kuriuose Klaipėdos mikrorajonuose įvyko pasikeitimai - iš gyventojų atliekas surenka kitas vežėjas. Konkursą laimėjusi įmonė turi modernią šiukšliavežę. Jos kėbule yra atskiri rezervuarai skirtingoms atliekoms. Tad jeigu anksčiau į Klaipėdos individualių namų kvartalus atvažiuodavo kelios mašinos  skirtingomis savaitės dienomis, tai dabar visos atliekos yra renkamos vieną dieną ir joms surinkti pakanka vienos mašinos“, - aiškino R.Šličienė.

Didelis privalumas, kad tokiomis mašinomis gali būti surenkamos ne tik antrinės žaliavos, bet ir mišrios komunalinės atliekos. Kadangi į klaipėdiečių gatves ar kiemus kelis kartus nereikia važiuoti skirtingoms mašinoms, taupomas kuras, mažinama aplinkos tarša, tausojamos gatvių dangos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių