Quantcast

Naujasis turgus ruošiasi įkurtuvėms

Naujojo turgaus rekonstrukcija sparčiai artėja pabaigos link. Atnaujintas prekyvietės viešąsias erdves miestiečiai galės įvertinti prieš Kalėdas vyksiančios mugės metu. Uždaras paviljonas duris atvers vasarį.

Vaizdas pasikeitė kardinaliai

Kaip sekasi atnaujinti Naująjį turgų, antradienį apžiūrėjo miesto valdžios atstovai. Paskutinį kartą čia jie lankėsi prieš pusmetį.

Vaizdas Naujajame turguje pasikeitęs kardinaliai. Jau sutvarkyta pagrindinė aikštė, baigiamas statyti uždaras paviljonas, vasaros prekyvietė.

Miestiečiai atnaujintas turgaus viešąsias erdves galės aplankyti jau po pusantros savaitės.

Gruodžio 16-ąją aikštėje bus atidaryta aštuonias dienas truksianti šventinė mugė „Mėmelio Kalėdos“. Savo produkciją joje siūlys rekordinis skaičius prekeivių – per 70.

„Pardavėjai atvyks iš visos Lietuvos. Atsiveš savo namelius, palapines. Šventinės nuotaikos netrūks. Mugėje apsilankę miestiečiai galės įsigyti ir kalėdinių atributų, ir dovanų, ir vaišių šventiniam stalui. Laukiami visi“, – kvietė Naujojo turgaus direktorius Viačeslavas Karmanovas.

Įvertino prekeivių norus

Baigiamas įrengti ir uždaras paviljonas, kur įsikurs rūbų, batų, rankinių, kitų panašių prekių pardavėjai. Pasak V.Karmanovo, darbus atliekanti įmonė „Konsolė“ statinį žada užbaigti sausį.

Tačiau planuojama, kad prekyba jame prasidės vasarį. Reikia laiko, kol statinys bus pripažintas tinkamu naudoti, įsikurs prekeiviai.

Uždarame paviljone bus 30 proc. daugiau vietų nei prieš tai buvusiame atvirame. Prioritetas įsikurti jame teikiamas nuolatiniams turgaus prekeiviams. Tačiau laukiami ir kiti norintys.

„Didžioji dalis vietų uždarame paviljone jau rezervuotos, tačiau laisvų yra. Skambučių iš žmonių, kurie nori čia įsikurti, sulaukiame kasdien“, – tvirtino direktorius.

Iš viso uždarame paviljone įrengta virš 100 prekybos vietų. Pastarosios bus lyg parduotuvėlės. Plotą prekeiviai galės rinktis pagal poreikį. Erdvė suskirstyta į 6, 9 ar 12 kv.m ploto vietas.

„Planuodami vietas, tarėmės su prekeiviais, kokio dydžio vietų jiems reikėtų, įsiklausėme į pageidavimus. Galime pasiūlyti ir didesnį plotą prekybai, jei reikia. Išardyti pertvaras nėra sudėtinga“, – pasakojo vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

WW

WW portretas
Nieko sau! Tik straipsnio pabaigoje pasidare aisku,apie koki turgu kalbama - Klaipedos,o siaip skaitom skaitom, o kur tas turgus - galai zino. Zurnalistai, kai rasote,tai malonekite is karto pamineti pvz. Klaipedos naujasis turgus....

ne prekeivis

ne prekeivis portretas
Kažin ar taip jau miręs tas Tilžės turgus (turiu galvoje tą prie Sendvario žiedo, o ne Sovietske aka buvusioje Tilžėje esantį)? Šeštadieniais žmonių pilna, o darbo dienom mažiau, tai normalu. Dažnokai ten nueinu kokią drapaną ar įrankį nusipirkti ir ką, randu visai normaliom kainom, lyginant su prekybcentriais. O maistą bet kuriuo atveju geriausia pirkti iš žinomų ir patikimų ūkininkų, parduotuvėje nebent duoną.

to prekeivis

to prekeivis portretas
nefantazuok. Jei nepatinka Naujo turgaus kainos - gali varyt į mirusį Tilžės turgų. Ten turesi apyvarta 0, o už nuomą mokėsi 100.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių