Quantcast

Naujas baseinas Klaipėdoje – po dvejų metų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos visuomenei pristatytas savivaldybės užsakymu parengtas „Klaipėdos baseino (50 metrų) su sveikatingumo centru“ techninis projektas.

Klaipėdos visuomenei pristatytas savivaldybės užsakymu parengtas „Klaipėdos baseino (50 metrų) su sveikatingumo centru“ techninis projektas.

Klaipėdos miesto savivaldybės ketinimai statyti šiuolaikišką, atitinkantį tarptautinius reikalavimus daugiafunkcinį objektą su baseinu ir poilsio zonomis gimė beveik prieš dešimt metų. Įvykęs techninio projekto pristatymas tiek jame dalyvavusiems klaipėdiečiams, politikams, tiek ir savivaldybės vadovams bei darbuotojams – projekto rengėjams nebekėlė abejonių, kad ne vėliau nei už dviejų metų uostamiestis turės visus lūkesčius atitinkantį baseiną.

Miesto meras Vytautas Grubliauskas įsitikinęs, kad nepaisant ilgo kelio, trukusio nuo idėjos gimimo iki techninio projekto užbaigimo, procesas buvo sklandus: „Tikimės, kad taip pat sklandžiai – viešai ir skaidriai, mums pavyks baseiną pastatyti 2017 m.“

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas, buvęs ilgametis Klaipėdos savivaldybės tarybos narys, taip pat neabejojo, jog nors ir brangus bei sudėtingas, didelių iššūkių reikalaujantis projektas bus užbaigtas sėkmingai, nes jau šiuo metu dalinis finansavimas, reikalingas baseino statyboms, yra užtikrintas. Abejonių dėl projekto sėkmės nekelia ir tas faktas, kad „Klaipėdos baseinas su sveikatingumo centru“ yra įtrauktas į valstybinės reikšmės objektų sąrašą, kas rodo vyriausybės pasitikėjimą šio projekto įgyvendinimo tikslingumu.

Techninį baseino projektą pristatęs Antanas Dagelis, bendrovės „Cloud“ atstovas, pasakojo, kad kartu su olandų projektuotojų grupe pavyko pasiekti puikų rezultatą. Anot architekto, naujasis 50 metrų ilgio baseinas gali būti transformuojamas į 25 metrų ilgio baseiną dėka dvigubos pakeliamos pertvaros, jame bus pirmą kartą Lietuvoje panaudota pakeliamo dugno technologija.

Nors naujajame baseine nebus atliekami šuoliai iš aukščio, nes to nepageidavo projekto užsakovas – savivaldybė, tačiau suprojektuota speciali 8 metrų skersmens ir 9 metrų gylio nardymo šachta, kurioje vienu metu galės nardyti 15 sportininkų. Po vandeniu pagal techninį projektą bus sumontuota povandeninio gelbėjimo įranga, suprojektuota pagal NATO karinių pratybų modelį.

Pasak A.Dagelio, Klaipėdos baseinas – tai daugiafunkcinis projektas, kuriame be galimybės mokytis plaukti, nardyti, bus įrengtos atskiros poilsio bei sveikatingumo zonos- pirtys, teikiamos spa paslaugos, veiks jėgos treniruočių, fitneso, aerobikos užsiėmimų salės.

Pagal techninį projektą moderni filtravimo technologija 90 proc. išvalys baseino vandenį, o įrenginius bus paprasta eksploatuoti ir prižiūrėti. Oro vėdinimo ir kondicionavimo sistema, elektrą taupančių priemonių panaudojimas leis pasiekti aukščiausią kokybės rezultatą.

Kadangi baseinas suprojektuotas teritorijoje netoli Švyturio arenos, techninį projektą kūrę specialistai siekė maksimaliai pagal spalvas priderinti abu objektus.

Fizinę negalę turintys baseino lankytojai naudosis specialiai jiems įrengtu liftu, baseine vykstančias varžybas tribūnoje galės stebėti apie 1000 žiūrovų. Vienu metu baseine plaukioti, treniruotis, mokytis plaukti galės 25 žmonės, kitose zonose sportuoti ar naudotis įvairiomis sveikatos procedūromis galės 100 žmonių.

Bendras baseino pastato plotas – 7 tūkst. kvadratinių metrų, objekto statybos kaina – ~13 mln. eurų.

Administracijos direktorius S.Budinas pabrėžė, kad pagrindinis siekis eksploatuojant baseiną bus ugdymas, o tik po to – komercija.


Šiame straipsnyje: baseinasKlaipėdaprojektas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių