Quantcast

Naujajame turguje – permainų metas

Uostamiesčio Naujojo turgaus veidas sparčiai keičiasi. Visą šią savaitę ir dar apie mėnesį įstaigos teritorijoje plušės darbininkai, mat nuspręsta atnaujinti turgaus išorę bei vidų. Šiomis dienomis virš pagrindinio įėjimo montuojama nauja švieslentė, o artimiausiomis savaitėmis pasikeis ir prekybos paviljonų interjeras.

Uostamiesčio Naujojo turgaus veidas sparčiai keičiasi. Visą šią savaitę ir dar apie mėnesį įstaigos teritorijoje plušės darbininkai, mat nuspręsta atnaujinti turgaus išorę bei vidų. Šiomis dienomis virš pagrindinio įėjimo montuojama nauja švieslentė, o artimiausiomis savaitėmis pasikeis ir prekybos paviljonų interjeras.

Prisiminė delfiną

Šią savaitę virš pagrindinio Naujojo turgaus įėjimo buvo pakabinta nauja švieslentė, o netrukus išorinės reklamos naujovės atsiras ir kitose turgavietės vietose.

Turgaus vadovas Viačeslavas Karmanovas pasakojo, jog mintis atnaujinti prekybos erdves kirbėjo jau seniai.

„Turgavietės išorinis apipavidalinimas buvo minimalus. Informacinės nuorodos, iškabos nekeistos jau daug metų. Galbūt kai kam atrodo, kad turgui estetikos ir nereikia, tačiau, mano įsitikinimu, aplinka turi džiuginti ir pirkėjų, ir pardavėjų akį",– paaiškino V.Karmanovas.

Turgavietės atstovai pasakojo stebuklų daryti neketinantys, bet sukurti vieningos stilistikos informacinę nuorodų sistemą, papuošti paviljonus viena kita spalvinga iškaba žada mažų mažiausiai.

„Kol kas atlikome tik kosmetinius pakeitimus – sukūrėme naują bendrovės logotipą, patobulinome interneto svetainę, atnaujinome žuvų paviljono vitriną. O šiuo metu ant turgavietės fasado montuojama šviečianti iškaba – tamsiuoju paros metu užrašas švies, puoš miestą, atkreips gyventojų ir Klaipėdos svečių dėmesį“, – dėstė turgaus vadovas.

Ant naujosios švieslentės puikuojasi ne tik ryškesnis užrašas, skelbiantis, jog pastate įsikūręs Naujasis turgus, bet ir delfinas.

Šį simbolį nuspręsta panaudoti pabrėžiant Naujojo turgaus išskirtinumą – ypatingą žuvies produktų pasiūlą, nes daugelis klaipėdiečių ir Lietuvos gyventojų šią turgavietę vis dar pavadina "Delfino turgumi". Tai lyg paveldas iš senų laikų, kai Klaipėdoje buvo įsikūrusi garsi žuvų parduotuvė „Delfinas“.

Pasikeitimų bus daugiau

Naujojo turgaus direktorius pridūrė, jog keisis ne tik turgavietės iškaba.

Ant turgaus pastatų fasadų atsiras reklaminiai plotai, kuriuose bus talpinama prekiautojų ar kitų verslininkų reklama, po to prasidės vidaus patalpų gražinimas.
Kitą savaitę žuvų paviljone numatoma pakeisti interjerą – sienos bus dekoruojamos nuotraukomis su žuvų „portretais“ ir jų pavadinimais. Turgaus vadovas juokavo, jog vis modernesnė tampanti prekyvietė primins Jūrų muziejų.

Vėliau interjero puošybos darbai persikels į mėsos bei daržovių paviljonus. Visus reikiamus darbus planuojama atlikti šį rudenį.

„Atnaujintose salėse bus nuorodų, reklamų. Dažnai atėję žmonės nežinodavo, kad antrame aukšte taip pat yra prekiautojų, todėl įrengsime nukreipiamuosius ženklus. Taip pat kiekviename paviljone apipavidalinimą keisime pagal tai, kuo ten prekiaujama“, – planus dėstė pašnekovas.

V.Karmanovas užtikrino, kad atsinaujinimo darbų turgavietės klientai nepajus. Įstaiga dirbs įprastu grafiku, prekiautojams irgi bus stengiamasi netrukdyti – darbai bus atliekami vakarais.

„Be abejo, išorinės reklamos pakeitimas – tik ledkalnio viršūnė iš planuojamų turgavietės atnaujinimo darbų. Bet žingsnis po žingsnio tobulinsime savo aplinką ir prekybos sąlygas prekiautojams, smulkiesiems verslininkams, taip pat sieksime, kad turgavietė atitiktų net reikliausių pirkėjų lūkesčius“, – pažadėjo turgavietės vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

myNuomone

myNuomone portretas
seniai to reikejo!

ogi

ogi portretas
jau ir pavyduoliai prabudo,ŠŪKIS__ pats nieko nedarau, kitam nepritariu

šaunuolis Karmanovas

šaunuolis Karmanovas portretas
o tai sėdėjo savivaldybėje nieko nesuprasdamas ir nesuvokdamas, o čia turguje visai kiti reikalai, iškarto pasirodė turginis mentalitetas visu gražumu.... ura tovaršči
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių