Quantcast

Namuose pradėto šilti radiatoriai


Uostamiestyje trečiadienį startavo šildymo sezonas. Viltasi, kad sistemų prižiūrėtojams pavyks visuose daugiabučiuose namuose šilumą įjungti per vieną dieną.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjo Algio Gaižučio, gyventojai žinią apie šildymo sezono pradžią sutiko pakankamai santūriai. Sulaukta tik vieno nepatenkinto klaipėdiečio skambučio. Tačiau, A.Gaižučio teigimu, ir ši situacija susidarė dėl nesusipratimo.

„Skambino vieno namo, kuriame keičiamas šilumos punktas, gyventojas. Interesantas iš kažkur ištraukė, kad pastate šildymas bus įjungtas po savaitės. Tačiau iš tikro tai bus padaryta per kelias dienas. Tokios situacijos susidaro dėl informacijos trūkumo. Paprašėme prižiūrėtojo, kad šis pakabintų skelbimą, kada bus pradėtas šildyti namas“, – tvirtino vedėjas.

A.Gaižutis pastebėjo, kad šiemet nesulaukta pastebėjimų, kad šildymo sezonas pradėtas per anksti ar per vėlai. Ankstesniais metais šiuo klausimu kildavo aštrios diskusijos.

„Matyt, šildymo sezono pradžią paskelbėme laiku. Šiandien yra tikrai vėsu. Neaišku, kokia situacija bus rytoj. Gal dar ir ne visus pasiekė informacija apie šildymo sezono pradžią“, – svarstė vedėjas.

Pagal patvirtintą tvarką prižiūrėtojai šildymą namams turi įjungti per tris dienas nuo oficialios šildymo sezono pradžios. Tačiau paprastai tai padaroma per dieną. Tikimasi, kad taip pavyks padaryti ir šiemet.

Tačiau nemaža dalis klaipėdiečių nuo ankstyvo ryto skubėjo tikrinti radiatorių, ar jau šyla. Nemaža dalis piktinosi, kad šildymas dar neįjungtas.

Pasak specialistų, norint mieste įjungti šildymą, neužtenka paspausti mygtuko. Prižiūrėtojai turi atvykti į kiekvieną namą ir atsukti sklendes, kad šiluma pasklistų po namą.

„Renovuotose namuose šildymo sistemą galima pajungti ir sureguliuoti taip, kad, esant tam tikrai temperatūrai, šildymas įsijungtų automatiškai. Tačiau dauguma pastatų nėra modernizuoti. Tad į kiekvieną jų turi ateiti santechnikas ir atsukti sklendes. Tokia yra situacija“, – tvirtino vedėjas.

A.Gaižutis pabrėžė, kad šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojai iš anksto ruošėsi šildymo sezono pradžiai. Nuolat domėjosi, kada prasidės sezonas, derino darbus.

„Tačiau jie turi apeiti didelę teritoriją. Kai kuriems tenka važiuoti iš vieno miesto galo į kitą. Tad šildymo pajungimas užtrunka laiko“, – pabrėžė vedėjas.

Pasak A.Gaižučio, per savaitę prižiūrėtojai turėtų ir nuorinti sistemas, kur reikia. Tai daroma viršutiniuose namų aukštuose. Gyventojų prašoma būti supratingiems ir įsileisti prižiūrėtojų darbuotojus.

„Jei kažkur kyla problemų, žmonės apie jas turėtų informuoti administratorių ar šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtoją“, – tvirtino vadovas.

Šildymo sezonas Klaipėdoje oficialiai pradėtas:

2004 m. – spalio 12 d.

2005 m. – spalio 18 d.

2006 m. – spalio 26 d.

2007 m. – spalio 15 d.

2008 m. – spalio 27 d.

2009 m. – spalio 13 d.

2010 m. – spalio 11 d.

2011 m. – spalio 19 d.

2012 m. – spalio 17 d.

2013 m. – spalio 15 d.

2014 m. – spalio 22 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventoja

Gyventoja portretas
Rubikonas priverstinai keite boilerius, sakydamas kad apsildymas bus 20% pigesnis, bet tai neissipilde. Dabar paskelbus sildymo sezono pradzia, 2 dienas saldo zmones, kad jie masiskai pultu renovuoti savo namus, argumentuodami, kad bus 40% pigiau. Kas renovavosi, tie sake, kad be renovacijos kastu, jiems dar tenka moketi 40% radiatoriu mokesti, ir dar pelyja kampiniu butu sienos

Anonimas

Anonimas portretas
laukininku 6 radiatoriai dar nesyla

ką reiškia

ką reiškia portretas
"namuose pradėto šilti radiatoriai"? kas bent perskaito, ką parašo? Ar visi žurnaliūgos tik tiek teverti?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių