Quantcast

N. Pareigytė-Rukaitienė stoja į kovą dėl vieškelio

Klaipėdos rajono gyventojai kasdien darda tikrą bekelę primenančiu vieškeliu. Dėl itin prastos į Kiškėnų kaimą vedančios arterijos būklės nepasitenkinimą išreiškė ir dainininkė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė. Vis dėlto valdžia niekuo paguosti negali – padėtis iki 2018-ųjų nepagerės.

Nusprendė netylėti

Dėl jau kurį laiką itin prastos Mažosios Lietuvos gatvės, vedančios į Kiškėnų kaimą, būklės nusprendė netylėti ir gerai žinoma pramogų pasaulio atstovė N.Pareigytė-Rukaitienė.

Ji pasipiktinimą dėl jau ne vienus metus nesikeičiančios situacijos išsakė socialiniame tinkle. Po įrašu dar pridėjo filmuotą medžiagą, kurioje aiškiai matyti, jog kelias sudarkytas gilių duobių.

Garsi moteris pasakojo, kad maždaug poros kilometrų ilgio bekelę primenančiu vieškeliu važiuojanti gana dažnai, mat jau daugiau nei dešimtmetį čia gyvena jos tėvai.

Būtinas rimtas remontas

Jos teigimu, situacija į gerąją pusę čia nesikeičia jau kelerius metus, o vieninteliam keliukui į gyvenvietę  tenka atlaikyti vis didesnius automobilių srautus.

"Anksčiau ten buvo kur kas mažiau gyventojų, nes buvo tik sodai, o dabar žmonės pasistatė namus, susiformavo gyvenvietė", – paaiškino N.Pareigytė-Rukaitienė.

Anot jos, kelias taip nusidėvėjo, kad vien greideriavimo padėčiai pagerinti nebepakanka.

"Jį prieš kurį laiką kažkiek tvarkė. Lyg ir melioraciją darė, tačiau ji nėra veiksminga. Dar pavasarį čia klimpo automobiliai, stumdėme juos. Kiekvieną kartą, kai iškrenta daugiau kritulių, o ši vasara buvo labai lietinga, tas kelias būna ypač baisus", – tvirtino N.Pareigytė-Rukaitienė.

Moteris pasakojo, jog koncertuoti tenka vykti ir į itin mažas gyvenvietes ar kaimus, tačiau tokios prasto kelio jai dar nėra tekę matyti.

Šiomis dienomis arteriją vėl greideriavo, tačiau gyventojai tvirtina, kad po didesnių liūčių darbų rezultato nebus matyti.

 

Problemos nėra?

Tai, kad gyventojai jau ne kartą kreipėsi į Klaipėdos rajono savivaldybę ir reikalavo pokyčių, pripažino ir šios savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

Vis dėlto jis tikino, jog vieškelio būklė gera, esą išskirtinių problemų nėra.

"Šiuo metu savivaldybei priklauso 1 tūkst. km žvyrkelių, tarp jų – ir Mažosios Lietuvos gatvė", – konstatavo S.Karbauskas.

Stabdo viena persona

Pašnekovo teigimu, jau prieš kurį laiką buvo nuspręsta, kad minėta gatvė bus asfaltuojama, tačiau pasirengimo darbus sustabdė vienas gyventojas, greta gatvės turintis žemės.

"Septyni savininkai sutiko, o vienas gyventojas nepanoro atiduoti 20 arų žemės, nes jo netenkino kaina, kuria turto vertintojai ją įvertino", – priežastį, sustabdžiusią gatvės sutvarkymo planus, įvardijo administracijos direktorius.

Šiuo metu atliekami veiksmai reikalingam žemės plotui iš minėto žmogaus paimti visuomenės reikmėms.

"Tai yra procedūra, kuri numatyta įstatymais", – paaiškino S.Karbauskas.

Pokyčiai – negreitai

Teigiama, kad visos procedūros, kol bus išduoti gatvės sutvarkymo darbus pradėti leidžiantys dokumentai, galėtų užtrukti apie porą metų. Tada dar lauks darbų rangovo parinkimo procedūros.

Iki 2018-ųjų gyventojams dar teks riedėti prastu keliuku ir tenkintis tik kosmetinėmis gatvių tvarkymo priemonėmis – laistymu, kad žvyrkelis nedulkėtų, bei greideriavimu, kuriam laikui paslepiančiu duobes.

"2011 m. tas vieškelis buvo už 400 tūkst. litų pažvyruotas. Dabar būklė tikrai gera, galima važiuoti leistinu ir net kiek didesniu greičiu", – įvertino S.Karbauskas.

Pašnekovas neslėpė, kad tokius nepatogumus tenka kęsti ne tik Kiškėnų kaimo gyventojams ar vieškeliu vykstantiesiems į Lėbartų kapines. Dėl prastos žvyrkelių būklės kenčia ir kitose gyvenvietėse įsikūrusieji.

Tačiau, anot savivaldybės administracijos direktoriaus, Mažosios Lietuvos gatvė yra viena prioritetinių numatomų darbų sąraše.


Šiame straipsnyje: Nijolė Pareigytė-Rukaitienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
"Dabar būklė tikrai gera, galima važiuoti leistinu ir net kiek didesniu greičiu", – įvertino S.Karbauskas. Nebejuokinkyt Karbauske , vaziuojama 20 km/h ir dantys dreba , ar cia yra gera bukle.

Raimundas Satkevičius

Raimundas Satkevičius portretas
"Tačiau, anot savivaldybės administracijos direktoriaus, Mažosios Lietuvos gatvė yra viena prioritetinių numatomų darbų sąraše." - O kaip paprastam mirtingajam pamatyti minima saraša ??? Ar tai eilinis melagėlio viražas ?

Robertas

Robertas portretas
Pasirodo ne tik premjeras gyvena alternatyvioje realybėje.. Gargžduose savivaldybėje politkai vieną baisiausių žvyrkelių vadina geros būklės.. stebuklai tiesiog :D
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių