Quantcast

Muzikiniame teatre – vadovų žvalgytuvės

Neramiu laukimu dėl ateities gyvenantys Klaipėdos muzikinio teatro darbuotojai ketvirtadienį turėjo galimybę pamatyti, kas pretenduoja pakeisti buvusį direktorių Joną Sakalauską, kuris nuo šiol vadovauja Nacionaliniam operos ir baleto teatrui.

Kai nebaigęs kadencijos iš Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro direktoriaus pareigų pasitraukė J.Sakalauskas, neilgai trukus Kultūros ministerija paskelbė naują konkursą šioms pareigoms eiti.

Prognozuota, kad susidomėjimas teatro vadovo atranka gali būti nemažas.

Ketvirtadienį pretendentams buvo sudaryta galimybė susipažinti su teatro veiklą reglamentuojančiais dokumentais, taip pat pabendrauti su teatro darbuotojais.

"Labai keistas šitas susitikimas. Anksčiau nieko tokio nėra buvę, direktoriai keitė vienas kitą, ir mūsų niekas nieko neklausė, jokie kandidatai niekada su mumis nebendraudavo. Nesuprantu, kam dabar reikia to žaidimo demokratija?" – stebėjosi vienas muzikinio teatro senbuvis.

Vis dėlto darbuotojams buvo smalsu pasižiūrėti, kas pretenduoja tapti jų vadovu, tad į susitikimą atėjo apie šimtą žmonių – maždaug trečdalis visų dirbančiųjų teatre.

Kiek realiai yra pretendentų į Klaipėdos muzikinio teatro vadovo vietą, neaišku, tačiau su teatro darbuotojais panoro susitikti du – vilnietis kompozitorius Antanas Jasenka ir kaunietė, Vytauto Didžiojo universiteto kamerinio orkestro direktorė Rita Bieliauskaitė, pagal išsilavinimą – smuikininkė.

A.Jasenka prieš pokalbį su teatralais buvo ne itin šnekus. Kiek aktyvesnė buvo R.Bieliauskaitė, ji pirmoji ir prisistatė darbuotojams.

Dokumentai konkursui į Klaipėdos muzikinio teatro direktoriaus vietą Kultūros ministerijoje priimami iki kovo 29 d.

Su konkursą laimėjusiu asmeniu bus sudaroma terminuotoji darbo sutartis penkeriems metams.

Kandidatas dar turės pateikti teatro 5 metų perspektyvinės veiklos programą, kurioje turėtų būti išdėstytas teatro veiklos vertinimas ir pateikiama veiklos vizija.

Nuo kovo 1 d. laikinai vadovo vairą perėmusi direktoriaus pavaduotoja Jurgita Skiotytė-Norvaišienė yra tikra, jog tokiai įstaigai turi vadovauti charizmatiška asmenybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Busimi rekonstrukcijos vadovai?

Busimi rekonstrukcijos vadovai? portretas
Kompozitorius ir smuikininke....skaitome. Ir zinome, kad laukia rekonstrukcija. Ar tai suderinama?

o aš manau , kad

o aš manau , kad  portretas
labai šaunu , kad būsimi kandidatai susitinka su būsimos darbovietės darbuotojais . Man pavyzdžiui labai būtų patikę, jei kandidatai į LRT direktorius būtų viešai , tos pačios LRT vienoje iš laidų , pristatę savo programas , išlaikome tai mes . Aiškesni būtų ir komisijų sprendimai kodėl tas ar kitas ....

kaip

kaip portretas
negrazu, susikviesti zmones ir netureti ko jiems pasakyti....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių