Quantcast

Motociklininkų skulptūra – arčiau tikslo

Planai uostamiestyje įkurdinti skulptūrą, žyminčią motociklizmo judėjimo Lietuvoje pradžią, pagaliau įgauna kūną. Paruošiamieji darbai jau prasidėjo. Viliamasi, kad meno kūrinys senamiesčio prieigose džiugins kitais metais.

Anot idėjos iniciatoriaus ir įgyvendintojo baikerio Aurimo Mockaus, šiuo metu jau išlieti skulptūrai reikiamos konstrukcijos pamatai.

„Kol kas viskas vyksta pagal planą. Nuotaika gera, optimizmo dar yra daug“, – patikino A.Mockus.

Tikimasi, kad pjedestalas Sukilėlių gatvėje bus įrengtas iki Jūros šventės.

Pašnekovo teigimu, susitikimo su Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriumi Liudviku Dūda metu pavyko sutarti, jog prie šios idėjos įgyvendinimo prisidėtų ir miestas – pažadėta sutvarkyti aplink atsirasiančią skulptūrą esantį prastos būklės šaligatvį. Viliamasi, kad tai bus atlikta metų pabaigoje.

Šiemet senamiesčio prieigose planuojama pastatyti tik skulptūrai įkurdinti reikiamą konstrukciją. Pats meno kūrinys iškils kitąmet.

Šią liepą Vilniuje turėtų startuoti skulptūros liejimo darbai, kurie truks apie porą mėnesių.

Tačiau sukurto statinio iškart įkurdinti neplanuojama. Idėjos autorius dar tikisi rasti norinčiųjų paremti šią iniciatyvą. A.Mockus vylėsi, jog bent kelios bendrovės suvoks idėjos prasmę.

„Vienas iš motociklizmo kertinių akmenų buvo padėtas "Mėmelio mieste". Aš esu baikeris, man tai svarbu, aš tuo gyvenu“, – pastebėjo A.Mockus.

Manoma, kad 1925-aisiais jau gyvavęs motociklininkų klubas vienijo daug narių, mat motociklų tuomet buvo registruota pusę tiek, kiek automobilių.

„Tai buvo pirmasis klubas vokišku pavadinimu, todėl tikimės, kad tuo pasidomės ir patys vokiečiai. Tai – ir istorijos dalis. Tikrai galima rasti daug įdomių dalykų. Jau vien pati persona, kuri bus įamžinta, – žinomas keliautojas Antanas Poška. Turime kuo didžiuotis“, – dėstė A.Mockus

Ant skulptūros akmens planuojama įamžinti ir prisidėjusiųjų prie šios idėjos įgyvendinimo vardus, talkinusių motociklininkų klubų pavadinimus. Neatmetama galimybė išleisti ir skulptūros suvenyrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Viltis

To Viltis portretas
Tai Antanas Poška ir bus tu skaitai straipsnį ir nesupranti kokia bus skulptura

To Viltis

To Viltis portretas
Paaiškink savokas "baikeris " ir "motociklistas" žurnalistei. Mockui gali nepasakoti , jis žino.

Šaunuolis

Šaunuolis portretas
Aurimas. Galima tik įsivaizduoti kokius "kryžiaus kelius" teko nueiti. Pagaliau Lietuva deramai pagerbs savo motociklizmo istoriją ir jos herojus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių