Quantcast

Motinos dienai – šiluma

Šventinį Motinos dienos savaitgalį į uostamiestį sugrįš pavasaris. Meteorologų teigimu, artimiausiomis dienomis vis labiau džiugins saulė, atsitrauks putę atšiaurūs ir smarkūs vėjai, lietaus tikimybė taip pat bus nedidelė.

Kurį laiką Klaipėdoje karaliavę vėsūs orai trauksis.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių grupės budinčios sinoptikės Ievos Vitkutės teigimu, šis savaitgalis uostamiestyje bus šiltas ir malonus.

Šeštadienį Klaipėdoje vyraus šiaurės vakarų vėjas, kurio greitis sieks apie 4–9 m/s.

Oras pajūryje turėtų sušilti iki 12–14 laipsnių aukščiau nulio, o gilyn į žemyninę dalį bus dar maloniau – termometrai rodys maždaug 16–17 laipsnių šilumos.

Po saulėto ir giedro šeštadienio drastiškų permainų nelaukiama ir sekmadienį. Naktį pūs silpnas šiaurės rytų vėjas, o dieną vėl vyraus šiaurės vakarų vėjas.

Naktį gyvsidabrio stulpeliai stos ties 4–7 laipsnių aukščiau nulio žyma, o dieną oras sušils iki 12–15 laipsnių. Kaip ir šeštadienį, žemyninėje dalyje bus dar šilčiau, – oro temperatūra pasieks net 18 laipsnių aukščiau nulio ribą.

Sekmadienio naktį lyti neturėtų, tačiau dieną numatoma nedidelė tikimybė, jog gali pasirodyti lietus.

Artėjančią savaitę orai taip pat subjurti neturėtų. Pašnekovės teigimu, šilčiausios dienos bus antradienis ir trečiadienis.

Pirmadienio ir antradienio dienomis oro temperatūra gali kilti iki 13–16 laipsnių aukščiau nulio, o toliau nuo jūros gali sušilti ir iki 20 laipsnių. Panaši šiluma išsilaikys ir antradienį.

Naktys bus vidutiniškai šiltos. Pirmadienį gyvsidabrio stulpelis stos ties 5–8 laipsnių žyma, antradienį šils iki 6–9 laipsnių aukščiau nulio.

Dienomis vyraus šiaurės vakarų, o naktį – šiaurės rytų, rytų vėjas. Artimiausios savaitės dienos turėtų išlikti sausos, silpnas lietus tikėtinas tik antradienį.

Ketvirtadienį Klaipėdos pietinėje dalyje įsikūrę gyventojai galėjo girdėti pavasarišką perkūniją. Sinoptikės teigimu, toks reiškinys balandžio pabaigoje – normalus.

"Tai nėra anomalija", – patikino I.Vitkutė.

Kaip teigia senolių išmintis, jei griaustinis užgriaudžia medžius be lapų, bus blogi, šlapi metai, vėlyvas pavasaris. Panašu, kad metai prasti neturėtų būti, nes kai kurie medžiai jau sprogdina pumpurus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam Tam rusų vėlikas

tam Tam rusų vėlikas portretas
klumpiuk gali ne gadinti žmoniem šventes?

Tam rusų vėlikas

Tam rusų vėlikas portretas
Vatinuk, nepainiok pypio su pirštu ir nesumalk švenčių į krūvą.

opa!

opa! portretas
ačiu seimunams už šiluma.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių