Quantcast

Moksleivių pažymėjimų fronte – chaosas

Nesusipratimai dėl elektroninių moksleivių pažymėjimų tęsiasi. Tėvai stebisi, kam iki mokslo metų pabaigos likus vos keturioms dienoms pradinės mokyklos ketvirtokams buvo įteikti elektroniniai pažymėjimai, nes nuo rugsėjo jų vaikai jau mokysis kitose mokyklose, kur reikės naujų pažymėjimų.

Gegužės 27-ąją, likus kelioms dienoms iki atsisveikinimo su pradine mokykla, šios įstaigos ketvirtokai namo parsinešė modernius elektroninius pažymėjimus, kurių galiojimas baigsis rugpjūčio 31 d.

"Niekaip nesuprantu, ką tai reiškia, kam jie reikalingi? Vasarai būtų užtekę ir tų popierinių, kuriuos turime. Kam reikėjo išlaidauti ir gaminti elektroninius pažymėjimus dėl kelių mėnesių, juk nuo rugsėjo eisime į naują mokyklą, ten gausime ir naują pažymėjimą?" – stebėjosi pradinę mokyklą baigusio mokinio mama.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėją Laimą Prižgintienę šis faktas taip pat labai nustebino.

"Mūsų tiekėjui mes jau esame pareiškę pretenzijas ir parašėme, kad jie mokinio pažymėjimų nebegamintų. Galbūt čia buvo užsilikę kažkokie ankstesni užsakymai. Dabar mes skelbiame naują konkursą ir pirksime šią paslaugą iš kitų tiekėjų", – paaiškino L.Prižgintienė.

"Gilijos" pradinės mokyklos vadovė Renata Mikienė patikslino, jog vis dėlto tuos pažymėjimus iš tiekėjų mokykla gavo ne paskutinėmis gegužės dienomis, o kiek anksčiau. Kada, nepamena.

"Mes juos gavome, bet neskubėjome atiduoti mokiniams, nes mokinių įėjimo į mokyklą tie pažymėjimai vis tiek nefiksuoja todėl, kad mes nenaudojame "Mano dienyno" sistemos, kuri rodytų vaiko lankomumą. Mes naudojome "Tamo dienyną", o tie pažymėjimai buvo pas klasės vadovus", – teigė R.Mikienė.

Nepaisant šio nesusipratimo, su Klaipėdos savivaldybe dėl elektroninio mokinio pažymėjimo sistemos įdiegimo mokyklose solidžią sutartį sudariusiai įmonei jau užkirstas kelias dalyvauti savivaldybės konkursuose, nes miestas ją pripažino nepatikima.

Nacionalinio švietimo centro įsteigta įmonė "Mano dienynas" turėjo įdiegti bendrą elektroninio mokinio pažymėjimo sistemą Klaipėdos mokyklose iki šių mokslo metų pradžios.

Tačiau iki galo to nepadarė, sistema tinkamai neveikia net baigiantis mokslo metams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuo tėvų

nuo tėvų portretas
Patikslinimui:) Informacija mokiniams, mokinių tėvams turi būti pateikta keliais būdais (elektroninių b., popierinių ir k.), o ne tik per tėvų susirinkimus, kad informacija būtų prieinama kiek vienam. Daugelis tėvų negali ateiti į susirinkimus dėl darbo grafiko, o ir su mokytoja pokialbiui reikia ateiti tik tam tikromis valandomis.... Laikas keisti tvarka informacijai skeisti, nes pati mokyklos direktorė neprisimena, kada gauti pažymėjimai....

Patikslinimas :)

Patikslinimas :)  portretas
Mielai mamytei reikėjo aktyviau bendrauti su klasės mokytoja ir dalyvauti tėvų susirinkimuose :) Informacija seniai buvo pateikta. Pažymėjimai buvo seniai gauti ir pagaminti, tačiau, dėl "Mano dienyno" įsipareigojimų nevykdymo, jie nefunkcionavo taip, kaip turėtų. Tėvai buvo informuoti, kad, esat pageidavimui, pažymėjus gali pasiimti, tačiau didžioji dalis vaikų turėjo popierinius ir niekas problemų nekėlė. Gale mokslo metų elektroniniai pažymėjimai buvo išdalinti labiau kaip suvenyras ir prisiminimas vaikams..

kaip liberalu :)))

kaip liberalu :)))  portretas
niekas nieko nežino ir net nepamena :)))) užsilikę ankstesni užsakymai ? fantastiškai nepadoru , mano nuomone :)))) ponios gal laikas į pensiją ? pensininkai labai moka skaičiuoti pinigus ir dar pamena kur išleido :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių