Quantcast

Moksleiviai varžėsi prie šaškių lentų

  • Teksto dydis:

Praeitą penktadienį Klaipėdoje praūžė jau penktasis moksleivių šaškių turnyras Mero taurei laimėti. Pasak renginio organizatorės laisvalaikio klubo "Aerobikos uostas" direktorės Loretos Vitkevičienės, šis renginys kasmet pritraukia vis daugiau moksleivių ne tik iš Klaipėdos, bet ir aplinkinių rajonų.

"Šiam renginiui reklamos nebereikia, jį žino visi, kurie domisi šaškių žaidimu. Šiais metais ugdymo įstaigos ir patys moksleiviai jau domėjosi turnyru dar net neprasidėjus jo registracijai", – teigė organizatorė.

Renginyje galėjo dalyvauti visi norintys moksleiviai, kurie buvo suskirstyti pagal amžiaus grupes: į 1–4 klasių, 5–8 klasių ir 9–12 klasių pogrupius. L.Vitkevičienė džiaugėsi, kad šiais metais savo jėgas išbandyti prie šaškių lentos panoro apie 250 moksleivių iš Klaipėdos, Klaipėdos rajono, Kretingos, Kretingos rajono ir Telšių ugdymo įstaigų.

Šiemet renginys vyko daugiau nei 4 valandas, kol paaiškėjo geriausi ir stipriausi žaidėjai. Nugalėtojai buvo apdovanoti prizinėmis taurėmis bei laimėtojų diplomais, na o visi likusieji – dalyvių diplomais ir paguodos prizu, t.y. nemokamu kvietimu pačiuožinėti "Akropolio" ledo arenoje.

1–4 klasių pogrupyje trečiąją vietą laimėjo Klaipėdos "Gabijos" progimnazijos moksleivis Nikita Balachin. Antrąja vieta džiaugėsi Kretingos Marijos Tiškevičiūtės mokyklos moksleivis Domas Kontrimas. O pirmąją vietą iškovojo Kretingos rajono Salantų gimnazijos moksleivė Ema Janušaitė.

5–8 klasių pogrupyje trečiąją vietą laimėjo Klaipėdos "Saulėtekio" progimnazijos moksleivis Mantas Pabrėža. Antrąja vieta džiaugėsi Telšių "Atžalyno" progimnazijos moksleivis Vitalijus Sosnovkis. Pirmąją vietą iškovojo taip pat Telšių "Atžalyno" progimnazijos atstovas Dovydas Kotkovas.

9–12 klasių pogrupyje trečiąją vietą laimėjo Klaipėdos "Žaliakalnio" gimnazijos moksleivė Irina Lobaškova. Antrąja vieta džiaugėsi Kretingos rajono Salantų gimnazijos atstovas Aurimas Dobrovolskis. Pirmosios vietos taurė taip pat iškeliavo į Kretingos rajono Salantų gimnaziją – ją iškovojo moksleivė Edita Numgaudytė.

"Labai smagu buvo stebėti rimtą nusiteikimą turnyrui bei nenuilstančią kovą tarp žaidėjų. Dėl pergalės jaudulį išgyveno ne tik patys moksleiviai, bet ir juos atlydėję tėveliai bei mokytojai", – atviravo renginio organizatorė Loreta Vitkevičienė.

Moksleivius savo kalba padrąsino ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, kuris ne tik sveikino susirinkusiuosius į šaškių turnyrą, bet ir palinkėjo sėkmingo žaidimo bei gerų emocijų. Klaipėdos meras taip pat pažadėjo, kad visų amžiaus pogrupių pirmųjų vietų nugalėtojus sutartu laiku pakvies pas save į Mero kabinetą, kur pats išbandys jėgas prie šaškių lentos su kiekvienu laimėtoju.


Šiame straipsnyje: šaškėsAerobikos uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Asta

Asta portretas
Pats geriausias renginys vaikams Klaipėdoje! Ir tėveliams smagu pažiūrėti - kažkaip vistiek šitas žaidimas ir nukelia į vaikystę, ir sukelia azartą, daug gerų emocijų. Ačiū organizatorei!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių