Quantcast

Mokesčio lengvatų nori ir Smiltynėje

Nekilnojamojo turto mokesčio lengvatą siūloma teikti ne tik miesto istorinėje dalyje, bet ir Smiltynėje. Taip pat norima įteisinti, kad ja negalėtų pasinaudoti apleistų objektų savininkai.

Dabar nekilnojamojo turto mokesčio lengvata suteikiama istorinėje miesto dalyje pastatus turintiems asmenims, kurie vykdo veiklą, susijusią su menu, etnografiniais verslais, skatinančią turizmą.

Taip pat nuolaidą gali gauti tie, kurie atliko kompleksinius pastatų fasado ar stogo tvarkybos darbus, įrengusieji mažosios architektūros ar puošybos elementų.

Siūloma, kad tokia nekilnojamojo turto mokesčio lengvata būtų suteikta ir Smiltynėje.

Klaipėdos savivaldybės Mokesčių skyriaus vedėja Kristina Petraitienė informavo, kad toks siūlymas atsirado, įvertinus asociacijos "Bendruomenė Smiltynės Kopgalis" prašymą.

Tikimasi, kad tai skatins vykdyti veiklą Smiltynėje, kuriai siekiama kurorto statuso.

Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, nekilnojamojo turto mokesčio mokėtojų, vykdančių Smiltynėje veiklas, dėl kurių galėtų gauti lengvatą, praėjusį ataskaitinį laikotarpį buvo penki.

Vertinant, kad maksimalus nuolaidos dydis per metus gali būti beveik 2,9 tūkst. eurų, miesto biudžetas iš jų maksimaliai negautų apie 14,5 tūkst. eurų.

Taip pat žadama patikslinti, kokius dokumentus turi pateikti lengvatą norintys gauti asmenys, vykdantys kompleksinį fasadų ar stogų tvarkymą, arba įrengusieji mažosios architektūros ar puošybos elementų. Bus prašoma, kad besikreipiantis asmuo turėtų leidimo vykdyti darbus ir darbų projekto kopijas.

Taip pat norima įteisinti nuostatą, kad nekilnojamojo turto mokesčio lengvata nebūtų teikiama neprižiūrimam nekilnojamajam turtui.

Be to, siekiama sumažinti administracinę naštą lengvatos besikreipiantiems asmenims. Siūloma, kad iš jų nebebūtų reikalaujama pateikti informaciją apie gautą nereikšmingą valstybės pagalbą.

Jei miesto taryba pritars, ši pareiga bus perduota savivaldybės Mokesčių skyriui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
dvigubinti reukia !!!! nes patys LUPA tris kailius
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių