Quantcast

Miesto žemėlapį perkels į 3D erdvę

Klaipėdiečiai miesto žemėlapį netrukus stebės trimatėje erdvėje. Skaitmeniniame miesto modelyje miestiečiai matys ne tik uostamiesčio gatves, pastatus, bet ir saulės energijos pasiskirstymo bei šešėlių analizes aplink visus gyvenamuosius namus.

Anot Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, skaitmeniniu miesto žemėlapiu klaipėdiečiai naudosis jau kitais metais.

Naujovę planuojama įdiegti miesto savivaldybės tinklalapyje.

Ketvirtadienį savivaldybės atstovams pristatyti pirmieji interaktyvūs miesto modeliai.

"Šiandien potencialūs rangovai parodė galimus interaktyvių žemėlapių variantus. Juos įvertinome, aptarėme ir nusprendėme, kad Klaipėdai reikia žemėlapio, kuris atitiktų pačius naujausius standartus", – kalbėjo S.Budinas.

Šiame trimačiame modelyje gyventojai galės iš arti stebėti kiekvieno miesto rajono ir jame esančio pastato vaizdus, atlikti pagrindines erdvines analizes, modeliavimo funkcijas, matyti objektų projektavimo bei statybos procesus.

Jame įdiegtos funkcijos bus naudingos ir projektuotojams, kurie pastatų modelius iš interaktyvaus žemėlapio galės atsisiųsti tiesiai į savo kompiuterį.

Klaipėdiečiai skaitmeniniame žemėlapyje galės susipažinti su kiekvieno namo sumine ir metine saulės energijos pasiskirstymo bei šešėlių analizėmis.

Anot S.Budino, moderniame miesto modelyje atsiras galimybė numatyti ir integruoti naujai įgyvendintus projektus, rekonstruotus pastatus, sutvarkytas miesto teritorijas.

Žemėlapis bus prieinamas ir išmaniųjų telefonų naudotojams.

Klaipėdos miesto savivaldybei šis užmojis atsieis apie 30 tūkst. eurų.

Viešą Klaipėdos miesto trimatės erdvės žemėlapio pristatymą gyventojams planuojama surengti sausį.

Panašiais žemėlapiais šiuo metu naudojasi Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Palangos miestų gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių