Quantcast

Miesto tvarkdariai dirbs ir naktimis

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus idėja įsteigti užsienio šalyse senokai gyvuojančios municipalinės policijos prototipą sulaukė palaikymo. Savivaldybėje bus skyrius, kuris dirbs ir nakties ar švenčių metu.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus idėja įsteigti užsienio šalyse senokai gyvuojančios municipalinės policijos prototipą sulaukė palaikymo. Savivaldybėje bus skyrius, kuris dirbs ir nakties ar švenčių metu.

Per trejetą metų Viešosios tvarkos skyriuje papildomai turėtų atsirasti 12 žmonių, kurie suformuotų budėtojų dalį.

„Pernai mūsų skyriui buvo deleguota dalis policijos funkcijų. Kaip rodo statistika, kiekvienais metais pažeidimų skaičius didėja. Per trejetą metų skyriaus darbuotojų skaičius išaugo nuo 10 iki 22, jame yra įkurti trys poskyriai. Siūlome, kad nuo 2016 m. skyrius pasipildytų 5 darbuotojais, o per trejetą metų – 12 etatų“, – tarybos kolegijos posėdyje vakar kalbėjo Klaipėdos miesto Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Ji pabrėžė, kad per metus skyriuje išnagrinėjama 16 tūkst. Administracinių teisių pažeidimų atvejų. Iš jų teismui buvo apskųsta tik 16. Per metus buvo pralaimėta viena byla.

„Skyrius užsiima automobilių statymo mieste kontrole, organizuoja viešųjų renginių priežiūra. Per metus nustatoma 4–5 tūkst. Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Todėl tikslinga kalbėti apie skyriaus veiklą ir po darbo valandų, švenčių, savaitgalių metu“, – kalbėjo K.Vintilaitė.

Skaičiuojama, kad papildomų etatų įsteigimui savivaldybei tektų išleisti per 92 tūkst. eurų. Tektų įsigyti du automobilius patruliavimui.

„Ketinama patruliuoti perpus pasidalijus miesto teritoriją. Atskirais atvejais būtų galima dirbti kartu su policijos pareigūnais“, – tikino K.Vintilaitė.

Ketinama įsteigti ir dar vieną – pažeidimų prevencijos koordinatoriaus  pareigybę.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėja akcentavo, kad ateityje iškils klausimas dėl vaizdo kamerų veiklos mieste.

„Baigsis vaizdo kamerų naudojimo sutartis. Iš 65 mieste esančių kamerų 35 yra valdomos. Likusi dalis yra stacionarios ir nebeatlieka numatytos funkcijos. Kartu su Viešosios tvarkos skyriaus plėtra planuojama didinti ir miestą filmuojančių vaizdo kamerų skaičių“, – aiškino K.Vintilaitė.

Po Viešosios tvarkos skyriaus plėtros pristatymo tarybos kolegijos nariai balsuodami pritarė planuojamiems pokyčiams.

Uostamiesčio vicemeras Artūras Šulcas tikino, kad investicija atsipirks.

„Tai vienintelis skyrius savivaldybėje, kurio darbas tikrai atsiperka. Šitiek baudų surinkta į biudžetą“, – replikavo politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių