Quantcast

Miesto taryba atsidūrė aklavietėje

Praėjo jau aštuoni mėnesiai, o Klaipėdos taryba vis dar neturi naujo nario, nes iš politikos pasitraukusios Ligitos Girskienės vietą turėjęs užimti Dainius Špučys nė viename tarybos posėdyje taip ir nepasirodė.

D.Špučys tempia gumą

Nuo pavasario Klaipėdos miesto taryboje trūksta vieno tarybos nario.

Po to, kai balandžio pabaigoje po dvejų metų kadencijos visuomeninio komiteto "Puteikis plius" atstovė L.Girskienė pareiškė atsisakanti tarybos nario mandato, jos dar niekas nepakeitė.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) buvo priversta tvirtinti naują uostamiesčio tarybos narį Dainių Špučį, kuris neparodė noro prisiimti šių pareigų.

Vyras VRK informavo, kad dirba užsienyje ir Klaipėdos tarybos nario pareigų eiti negali, tačiau VRK vis tiek jį patvirtino tarybos nariu.

Beprecedentis atvejis

Neprisiekusio tarybos nario mandato istorija trunka jau aštuonis mėnesius.

Tai – beprecedentis atvejis Lietuvoje

"Nėra to tarybos nario. Nors aš jį prieš kiekvieną tarybos posėdį informuoju, kad reikėtų atvykti. Esu gavęs kažkokį laišką, kad jis man praneš, kai dalyvaus. Po L.Girskienės pasitraukimo vyko gal jau 8 tarybos posėdžiai. Tačiau jis nė viename nedalyvavo, neprisiekė ir tarybos nario mandatas jam neįteiktas. Tai – beprecedentis atvejis Lietuvoje“, – pabrėžė Klaipėdos tarybos sekretorius Modestas Vitkus.

Dėl to, kad tarybai trūksta vieno nario, esą kyla daugybė sunkumų: proporcijų išlaikymas balsuojant, dalyvavimas komisijų ar komitetų veikloje, kvorumo klausimai.

„Neįsivaizduoju, kiek dar reikės jo laukti. Čia – klausimas „Puteikis plius“ komiteto pirmininkei Ninai Puteikienei“, – teigė M.Vitkus.

Ir rytojaus tarybos posėdis veikiausiai vyks be D.Špučio.

Į dienraščio klausimus, ar jame jau dalyvaus, o gal ketina atsisakyti tarybos nario mandato, iki darbo pabaigos lig šiol neprisiekęs politikas taip ir neatsakė.

Laukia įstatymo pataisų

Jokių žinių apie D.Špučį neturi ir N.Puteikienė.

Ji teigė, kad vyksta susirašinėjimas su VRK, ir siekiama sužinoti, kada ši kreipėsi į Seimą, jog atsirastų pataisa, kad išrinkti, bet per kurį laiką neprisiekę tarybos nariai netektų mandato.

Esą VRK prievolė yra užtikrinti, kad išrinkti asmenys atstovautų savo rinkėjams. Šiuo atveju taip nėra. „Puteikis plius“ laimėjo tris mandatus ir vienas jų nepanaudojamas.

„Mus informavo, kad komisija Seimui visą rinkimų įstatymų pataisų paketą pateiks iki šių metų pabaigos. O D.Špučys elgiasi, kaip jam atrodo tinkama. Žmonės gyvena judriame pasaulyje, šiandien jie – čia, rytoj – toli nuo Lietuvos. Ir priėmus mūsų prašomą įstatymo pataisą, gal nepasikartotų tokių absurdiškų situacijų. Seime tokie žaidimai tikrai nežaidžiami, jeigu išrinktas Seimo narys neatvyksta ir neprisiekia valstybei, ta vieta tikrai nelaikoma tuščia, laukiant dangiškosios manos“, – įsitikinusi N.Puteikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V.Partaukas

V.Partaukas portretas
Aš manau,kad skaityti reikia,bet viską vertinti kritiškai.Modestui nereikėtų "lieti krokodilo ašarų",nes ir kvailiui aišku,jog liberaliajam klanui naudinga turėti kuo silpnesnę arba parsidavinėjančią opoziciją.

tik pakomentuosiu :)))))

tik pakomentuosiu :)))))  portretas
visada skaitau kas teksto autorius ir pasirodo Asta ...:) net neverta skaityti :) aš seniai neskaitau abiejų Astų tekstų .....

Gerdas

Gerdas portretas
Putiekistus į mėšlyną, jie už nieką neatsako
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių