Quantcast

Miesto merui įteikė kaulą

Už galimybę gauti didesnes algas kovojantys socialiniai darbuotojai miesto merui Vytautui Grubliauskui tarybos posėdžio metu įteikė kaulą. „Mes norime valgyti“, – tokiais žodžiais palydėta dovana.

Klaipėdos socialiniai darbuotojai ketvirtadienio rytą, prieš miesto tarybos posėdį, prie savivaldybės surengė piketą. Šia akcija jie siekė socialinio teisingumo ir vienodų algų tiek valstybės, tiek savivaldybės lėšomis finansuojamiems darbuotojams.

Šeimos ir vaiko gerovės centro profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Roma Martinkevičienė pasakojo, kad pirmųjų darbo užmokestis apie 178 eurais didesnis nei antrųjų, nors kvalifikacija, išsilavinimas ir darbo stažas identiški.

„Socialinio darbuotojo atlyginimas menkas. Aukštą kvalifikaciją turintis ir kasmet ją ginantis, dešimtmetį dirbantis, riziką darbo metu kasdien patiriantis socialinis darbuotojas gauna 460 eurų, atskaičius mokesčius“, – pasakojo pirmininkė.

Jau anksčiau buvo atkreiptas dėmesys, kad Klaipėdos socialinių darbuotojų, kurie išlaikomi iš savivaldybės biudžeto, algos yra mažesnės nei mažesnių miestelių tokių kaip Gargždai, Kretinga. Tokie skirtumai buvo aptarti kai kurių miesto tarybos komitetų posėdžių metu.

Šiemet atlyginimai 15 proc. didės visiems savivaldybei pavaldžių biudžetinių įstaigų darbuotojams, kurių pareigybės išlaikomos iš savivaldybės biudžeto lėšų. Tarp jų ir socialiniai darbuotojai, ikimokyklinių įstaigų pedagogai.

R.Martinkevičienė dėkojo, tačiau pabrėžė, kad 15 proc. padidėjimas yra niekinis ir socialinių darbuotojų neišgelbės.

„Sutinkame, kad visi turi gauti orius atlyginimus. Tačiau socialinių darbuotojų darbas sunkus, jie nuolat susiduria su pavojais, turi daug atsakomybės, o atlyginimai maži“, – teigė pirmininkė.

R.Martinkevičienė miesto merui įteikė dovaną už 15 proc. padidintą algą – kaulą. Maišelis, kuriame šis buvo, užrištas juodu kaspinu. Ant dovanos buvo užrašas: „Reikalavimai – europietiški, algos – sovietinės“.

„Mes norime valgyti“, – įteikdama kaulą tvirtino pirmininkė.

Kol kas socialiniams darbuotojams daugiau algos nebus didinamos. Tai bus daroma tuo atveju, jei miesto biudžete atsiras lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uygf

uygf portretas
Ko vertas tas Jūsų "Solidarumas, jei tik gebate nunešti merui kaulą ? Solidarizuokitės ir streikuokite. Šiais darbuotojų trūkumo laikais tai tikrai veiksminga priemonė. Verkšlenimais nieko nepasieksite.

Birutei

Birutei portretas
Ar tu skaitei straisnį?

m9inde

m9inde portretas
yuz algas atsdako imoniu vadovai ar nereiktu eit vadonvams i duda duot.visur dirbat ir tylit neveskit pamoku o kas desto paskaitu ir valdzia prdes reguot nes jie nlb is ko rinktis turi laikas statyst i vieta.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių