Quantcast

Miestiečiams – sporto injekcija

Kiti metai uostamiestyje bus skirti sportui. Tam po ilgų diskusijų pritarė miesto taryba. Svarstant šį klausimą, daugiausia ginčų kilo, ar Klaipėdai reikia Europos sporto miesto vardo.

Užkliuvo mokestis organizacijai

Europos sporto sostinių ir miestų federacija „ACES Europe“ dar gegužę nurodė, kad šis titulas gali būti suteiktas Klaipėdai. Tai įvardyta kaip pagrindinė priežastis, kodėl kiti metai uostamiestyje turėtų būti dedikuoti sportui.

Miesto tarybos nariams užkliuvo, jog norint, kad Klaipėda būtų paskelbta Europos sporto miestu, reikės sumokėti 10 tūkst. eurų. Panaši situacija susiklostė ir svarstant šį klausimą komitetuose. Nurodoma, kad šios lėšos būtų panaudotos organizacijos „ACES Europe“ veiklai vystyti.

Opozicijos atstovai abejojo šio titulo nauda, klausė, ar tikrai jį reikia pirkti, ar nebūtų naudingiau lėšas investuoti į infrastruktūrą, didesnius trenerių atlyginimus.

„Statusai ne nusiperkami, o užsitarnaujami darbais“, – pabrėžė tarybos narė Nina Puteikienė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas priminė, kad šie metai skirti kultūrai, ankstesni – darniam judumui.

„Kitais metais norime parodyti didesnį dėmesį sportui. Sudaromas priemonių planas, ką būtų galima nuveikti. Tai visiškai naujas žingsnis sporto srityje“, – teigė vadovas.

Įvardijo titulo naudą

Pasak direktoriaus, Klaipėdai dar nėra suteiktas Europos sporto miesto vardas. Jo miestas neturės, kol nebus pasirašyta sutartis.

„Pasirašysime, jei apsispręsime, kad reikia“, – konstatavo direktorius.

S.Budinas atkreipė dėmesį, kad miestas dalyvauja įvairių organizacijų, kur mokamas nario mokestis, veikloje.

„Naudos sulauksime iš tarptautinio bendradarbiavimo su buvusiais Europos sporto miestais. Galėsime pamatyti, kiek jie daug padarė sporto ir sveikatingumo srityse. 10 tūkst. eurų mokame už tarptautinį dėmesį. Tai bus akivaizdus indėlis į Klaipėdos vardo viešinimą Europoje“, – pažymėjo direktorius.

Dalis politikų palaikė idėjas, kad uostamiestyje kiti metai būtų paskelbti Sporto ir kad būtų gautas Europos sporto miesto titulas.

„10 tūkst. eurų – miestui yra centas. Nesakau, kad juos reikia mėtyti, tačiau šiuo atveju bus garsinamas Klaipėdos vardas. Tai tikrai naudingas projektas. Paskelbsime apie save Europai, parodysime, kad esame ne tik užkampis, kur veisiasi varnos“, – teigė tarybos narys Vytautas Čepas.

Išleis 300 tūkst. eurų

Miesto tarybos narys Arūnas Barbšys domėjosi, kiek gali kainuoti Sporto metų priemonių plano įgyvendinimas.

Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas Saulius Paliulis nurodė, kad, preliminariais skaičiavimais, tai gali atsieiti apie 300 tūkst. eurų.

„Plane bus numatyta organizuoti daug sporto ir sveikatinimo renginių, kitų priemonių. Jam rengti pasitelkta visuomenė, sporto federacijos, nevyriausybinės organizacijos“, – vardijo vedėjas.

Nors siūlyta, kad Sporto metų planą tvirtintų miesto taryba, apsispręsta, jog užteks tik tarybos kolegijos palaiminimo.

Šiuo metu Klaipėdoje plėtojama daugiau kaip 50 sporto šakų, veikia beveik 100 sporto, laisvalaikio ir sveikatingumo bazių, penki profesionalūs sporto klubai, tiek pat sporto mokyklų vaikams.

Klaipėdos miesto savivaldybė pirmoji šalyje pradėjo vykdyti antros klasės mokinių mokymo plaukti programą ir kiekvienam sportuojančiam vaikui suteikė sportininko krepšelį.

Skaičiuojama, kad organizuotai sportuoja per 9 tūkst. klaipėdiečių, tačiau realus sportuojančiųjų skaičius gerokai didesnis, mat tūkstančius žmonių pritraukia Visuomenės sveikatos biuro organizuojamos sveikatinimo ir fizinio aktyvumo veiklos, gyventojai noriai naudojasi dviračių takais, kurių mieste yra apie 120 kilometrų.

Pabrėžiama, kad mieste nuolat gerinama ir sporto infrastruktūra – tvarkomos esamos ir statomos naujos sporto bazės.


Šiame straipsnyje: sporto metaisportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių