Quantcast

Mieste patogu ne visiems dviratininkams

Ne visi klaipėdiečiai, į darbą panorėję vykti dviračiais, gali tai padaryti. Šiuo metu tikslą minant pedalus sunkiausia pasiekti uostamiesčio pašonėje įsikūrusios Laisvosios ekonominės zonos (LEZ) įmonių darbuotojams.

Kai kuriuos klaipėdiečius, norinčius judėti darniai, stabdo ne iki galo išvystyta infrastruktūra.

Greta Klaipėdos įsikūrusioje LEZ dirbantis Audrius pasakojo, jog, nors ir norėtų kasdien į darbą minti dviračiu, tačiau kol kas tai padaryti keblu.

Vyro teigimu, viaduku, vedančiu LEZ teritorijos link, važiuojančius dviratininkus baudžia policijos pareigūnai, o po viaduku riedėti negalima, nes nėra pervažos.

"LEZ yra dviračių takų, tačiau nėra kaip ten patekti", – stebėjosi Audrius.

Kad miesto susisiekimas su LEZ dviračių takais yra komplikuotas, patvirtino ir Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

"Ši problema tikrai egzistuoja. Visiems norintiems patekti į LEZ reikia "šokti" per Baltijos prospektą, per tuos nelaimingus žiedus, kuriuos Vyriausybė vis žada, tačiau nepadeda jų pastatyti", – dėstė A.Šulcas.

Vis dėlto tikėtina, kad ateityje ši problema bus išspręsta ir dviratininkams į minėtą teritoriją patekti bus kur kas patogiau bei saugiau.

"Mes šiuo metu projektuojame gatvę ties Statybininkų prospektu – tęsinį į LEZ teritoriją per geležinkelį. Ten bus numatyta infrastruktūra ir pėstiesiems, ir dviračiams, ir automobiliams", – dėstė vicemeras.

Pašnekovo teigimu, minėto prospekto tęsinio projektavimą tikimasi baigti šiais arba kitais metais, tada imtis realių techninio projekto įgyvendinimo darbų.

"Pirma, žmonėms ir verslo atstovams bus patogiau važinėti šia gatve, o antra – tai sumažins Baltijos prospekto ir jo žiedų transporto srautus", – paaiškino vicemeras.

Tikėtina, jog kelio šiems planams neturėtų užkirsti ir lėšų stygius, mat miestas geresnį susisiekimą su LEZ teritoriją turinčios užtikrinti gatvės tiesimą laiko prioritetiniu darbu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mda.

Mda. portretas
Nu tai dabar ką tas dviratininkas siūlo? Praplatinti viaduką, kad jis tilptų? Ar sumažinti eismo juostų automobiliams magistraliniame kelyje? Taigi nulipk nuo dviračio ir praeik viaduką pėsčiomis jei negebi pravažiuoti. Aš važinėju jau daug metų į Jakus ir man kažkaip problemų nekyla.

klp

klp portretas
kur nebaus - pries eisma varo...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių