Quantcast

Mieste padaugėjo jūrininkų ir uosto specialistų

Studijų baigimo proga būsimieji jūrininkai ir uosto specialistai papuošė Žvejo paminklą. Jūrinio giuiso, kuris simbolizuoja, jog mieste atsirado daugiau jūrininkų ir uosto specialistų, užkėlimo ceremonija jau tapo tradicine.

Gausus būrys šventiškai nusiteikusių Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos absolventų, jų artimųjų bei mokyklos atstovų prie Žvejo paminklo susirinko trečiadienio vidurdienį.

Studijas baigusius jaunuolius pasveikino ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Oficialiomis kalbomis neapsunkintos ceremonijos akcentu tapo Žvejo skulptūros papuošimas jūriniu giuisu.

Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos Karjeros ir komunikacijos skyriaus vedėja dr. Genutė Kalvaitienė teigė, kad ant Žvejo paminklo giuisas uždedamas jau eilę metų ir taip klaipėdiečiams paskelbiama, kad mieste minima ypatinga šventė – padaugėjo jūrininkų.

„2017 m. pavasario laidos absolventų yra 174. Iš jų – 104 yra jūrines profesijas pasirinkę būsimieji kapitonai ir vyr.mechanikai ir 70 uosto specialistų: vadybininkai, finansininkai ir logistai. Žiemos laida buvo 102 absolventai“, – dėstė pašnekovė.

Popiet absolventams diplomai įteikti iškilmingos ceremonijos metu, kuri vyko Klaipėdos koncertų salėje.

Studijas baigusieji tradiciškai sulaukė gausybės įvairių linkėjimų, tačiau vienas jų niekada nesikeičia – jūrininkams linkima septynių pėdų po kyliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių