Quantcast

Mieste atnaujina pėsčiųjų perėjas

Miesto gatvėse skubama baigti paryškinti prie švietimo įstaigų esančias pėsčiųjų perėjas. Taip pat pažymėti šalia jų geltonus "Apsaugok mane" ženklus, kurie, manoma, labiau atkreipia vairuotojų dėmesį.

Labiausiai nusitrynusios pėsčiųjų perėjos prieš rugsėjo 1-ąją atnaujinamos kasmet.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda informavo, kad dabar didžiausias dėmesys skiriamas toms, kuriomis kulniuoja daugiausia moksleivių ar yra arčiau švietimo įstaigų.

"Pėsčiųjų perėjos šiltuoju metų laiku atnaujinamos nuolat. Dalis jų perdažyta vasarą, kai buvo atnaujinamas vienos ar kitos gatvės horizontalusis ženklinimas. Dabar didesnis dėmesys skiriamas esančiosioms šalia švietimo įstaigų. Kiek leis oro sąlygos, bandysime spėti prieš rugsėjo 1-ąją. Jei ne, darbus tęsime ir vėliau", – tikino direktorius.

Atnaujinant pėsčiųjų perėjas vairuotojai gali susidurti su laikinais eismo apribojimais, tad jų prašoma būti atidesnių.

Rugpjūtį prie netoli ugdymo įstaigų esančių pėsčiųjų perėjų tradiciškai buvo piešiami ir geltoni "Apsaugok mane" ženklai. Manoma, kad šie atkreipia vairuotojų dėmesį.

Rugsėjį planuojama atnaujinti ir Laukininkų gatvės horizontalųjį ženklinimą. Jame bus pažymėtos mašinų stovėjimo vietos, nurodyta, kur negalima statyti automobilių.

"Norime, kad atsirastų daugiau tvarkos ir žmonėms būtų aiškiau, nekiltų problemų, norint išvažiuoti iš daugiabučių namų kiemų", – pabrėžė direktorius.

Tokiu principu horizontalusis gatvių ženklinimas jau buvo atnaujintas kai kuriuose gyvenamųjų rajonų gatvėse. Tarp tokių – Smiltelės, I.Simonaitytės, Mogiliovo.

L.Dūda tvirtino, kad iš pradžių gyventojai piktinosi nauju ženklinimu, tačiau darbai dar nebuvo baigti. Jiems finišavus, nusiskundimų nebesulaukta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių