Quantcast

Miestas liko be laikrodžių

Klaipėdiečiai gatvėse pasigedo tikslų laiką rodančių laikrodžių. Vienu metu sugedo net du įrenginiai.

Jau kelias savaites balta marška dengia Herkaus Manto ir Naujojo Sodo gatvių sankryžoje stūksantį laikrodį. Pasirodo, nebeveikia jo mechanizmas.

Įmonei „JCDecaux“ uostamiestyje priklauso penki lauko laikrodžiai. Tačiau sugedo tik vienas.

„Tai nutiko praėjusią savaitę. Mūsų specialistai patys bandė remontuoti, bet nepavyko, laukia, kol atvyks aptarnaujanti įmonė. Dar nežinome, koks tai gedimas“, – kalbėjo minėtos įmonės technikos ir plėtros direktorius Darius Jasiukaitis.

Lyg tyčia šią savaitę sugedo ir Minijos gatvėje esančio Namų idėjų centro (NIC) pastatą puošęs laikrodis.

„Gal koks palydovas nukrito, kad visi laikrodžiai genda? Mes pastebėjome, kad šią savaitę laikrodis ėmė rodyti netikslų laiką. Gal iš tiesų sistema streikuoja?“ – juokavo NIC prekybos centro rinkodaros vadovas Nerijus Urbonavičius.

Su palydovu susietas ir įmonės „JCDecaux“ laikrodis.

NIC prekybos centras laikrodį nusipirko iš vienos kauniečių įmonės. Pagal sutartį pastarosios meistrai ir privalo prižiūrėti laikrodžio mechanizmą.

„Laukiame, kol atvyks specialistai. Keista, bet laikrodis pieno riebumą rodo. Anksčiau jis veikė sklandžiai. Įrenginys susietas su palydovu, tad jo nereikėdavo atsukti“, – sakė N.Urbonavičius.

Vakar po pietų šis Minijos gatvėje esantis laikrodis rodė 27 laipsnių šilumą, o 14.12 val. skelbė, kad yra 13.58 val.

„Laikrodžio išlaikymas mums kainuoja papildomai. Tačiau juk tai yra patogu, funkcionalu. Galų gale net ir malonu, kai tas laikrodis yra. Išeitų, kad tai mums yra reklama“, – kalbėjo N.Urbonavičius.

Daugybę metų neveikia laikrodis ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro bokšte. Pasirodo, pasikeitus šios įstaigos vadovams, galvota jį suremontuoti.

„Tačiau paaiškėjo, jog mechanizmai laikrodžio viduje jau visai sudūlėję. Laikrodžio remontu ir išlaikymu rūpinosi savivaldybė, patys neturime tam lėšų. Naujasis teatro vadovas mėgino gaivinti remonto idėją, tačiau, panašu, lėšų tam nebus skirta“, – kalbėjo Muzikinio teatro ūkio dalies vedėja Valė Vilčiauskienė.

Šio laikrodžio pasigenda ne tik klaipėdiečiai, bet ir patys teatro darbuotojai.

„Taip ir norisi pakelti akis į bokštą. Labai jo trūksta“, – tikino V.Vilčiauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerijus

Nerijus portretas
Dažnai trūksta ne pinigų bet tikrų specialistų :)

M

M portretas
Išmaniųjų technologijų laikais, Klaipėdoj amžina problema yra laikrodis. Rimtai? neina sutaisyt? :D o sumokėta turbūt buvo kaip už namą užmiestyje

Varpas

Varpas portretas
Nera ko kisti nagu, jei neismanai... Kad ka gero parasytu, vien dusavimai ir pinigu trukumas... :D
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių