Quantcast

Miegamuosiuose rajonuose – nauji apribojimai

Vadinamųjų miegamųjų rajonų gyventojams teks sukti galvas, kur palikti savo automobilius ne tik vakarais, grįžus namo, bet ir dienos metu.

Saugaus eismo komisija nusprendė uždrausti statyti transporto priemones Vingio, Mogiliovo, Debreceno ir kitose miegamųjų rajonų gatvėse darbo dienomis nuo 8 iki 18 val.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė atkreipė dėmesį, kad iki šiol čia stovėjo kelio ženklai, leidžiantys mašinas palikti porinėmis mėnesio dienomis vienoje arterijos pusėje, neporinėmis – kitoje.

„Vairuotojai painiojasi. Pagal Kelių eismo taisykles reikia vadovautis porinėmis ir neporinėmis mėnesio dienomis, tačiau kai kurie galvoja, kad tai savaitės dienos“, – pasakojo vyriausiasis specialistas.

Be to, anot V.Paukštės, vairuotojams nėra patogu vakare nuo 19 iki 21 val. pervažiuoti iš vienos gatvės pusės į kitą ir ten palikti automobilį.

Atkreiptas dėmesys, kad dalis visiškai nepaiso stovėjimo tvarkos. Kai kurie automobiliai nežinia kiek laiko stovi vienoje gatvės pusėje. Matosi, kad transporto priemonės nenaudojamos ir jau veikiausiai net neveikia.

„Stovėjimo tvarka porinėmis ir neporinėmis mėnesio dienomis įneša daug nesusipratimų. Tad siūlome uždrausti palikti mašinas minėtose gatvėse darbo dienomis nuo 8 iki 18 val. Vakare, naktimis ir savaitgaliais žmonės transporto priemones galės palikti ir nesukti galvos. Nebereikės pervažiuoti į kitą gatvės pusę“, – pasakojo vyriausiasis specialistas.

Uždrausti automobilių stovėjimą nuspręsta ir Naikupės gatvės dalyje. V.Paukštė pasakojo, kad anksčiau čia transporto priemonės nebuvo paliekamos. Eismas vyko sklandžiai.

Tačiau šioje arterijoje atsidarė naujos įstaigos – Naikupės gatvės 44 pastate veikia alaus parduotuvė. Tad, anot V.Paukštės, dabar pirmojoje arterijos eismo juostoje vairuotojai pradėjo palikti automobilius. Pastarieji apsunkina eismą, ypač autobusams.

Saugaus eismo komisija pritarė automobilių stovėjimo uždraudimui Naikupės gatvės dalies vienoje pusėje.

Nauji apribojimai įsigalios, kai arterijose bus pastatyti nauji kelio ženklai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jule

Jule portretas
Mašinų nėr kur statyt Laukininkų gatvėje,negi ir ten uždraus?Gryžus is darbo apie pusę 6,kartais tenka ilgai ieškot vietos,nes kieme jos nebūna,o jei gatvėje dar uždraus iš vis nesąmonė,kai negyvenat tuose rajonuose tai jums galva dėl to neskauda

Klaipėdskas

Klaipėdskas portretas
Debilai, jūs pirma miesto centre užbauduokite visus, kurie stovi neleistinose vietose, o po to jau į kitus rajonus eikite "tvarkos" daryti. Gal pirma įrenkite miesto gyventojų poreikius atitinkantį kiekį reikiamų parkingo aikštelių, o po to jau statykite tuos savo ženklus. Bet tai kam, iš kabineto miesto centre, turinčiam ir savo nemokamą parkinga, geriau viskas matosi.

debilai

debilai portretas
idiotai
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių