Quantcast

„MG Baltic“ nepavyko sustabdyti Klaipėdos baseino statybų sutarties pasirašymo

  • Teksto dydis:

Koncerno „MG Baltic“ valdomai bendrovei „Vilmeta“ nepavyko sustabdyti 15,82 mln. eurų vertės sutarties dėl naujo Klaipėdos baseino statybos darbų pasirašymo tarp uostamiesčio savivaldybės bei koncerno „Icor“ įmonės „Axis Industries“.

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį atmetė „Vilmetos“ skundą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo ir paliko galioti Klaipėdos apygardos teismo kovo pabaigoje priimtą nutartį.

„Iš ieškinio turinio nėra pakankamų duomenų net prielaidai, kad pirkimo procedūros buvo pažeistos. Ieškinys iš esmės grindžiamas prielaidomis, cituojama teismų praktika, aiškinamos teisės normos, tačiau konkrečių įrodymų nepateikta“, - rašoma teismo nutartyje.

Klaipėdos apygardos teismas kovo pabaigoje taip pat atmetė „Vilmetos“ prašymas sustabdyti pirkimo procedūras ir uždrausti Klaipėdos savivaldybei sudaryti sutartį.

„Axis Industries“ konkurso laimėtoja Klaipėdos miesto savivaldybė paskelbė gegužės viduryje. Su ja planuojama pasirašyti 15,82 mln. eurų vertės sutartį.

Kas dar dalyvavo konkurse, neskelbiama - nėra užpildyta viešojo pirkimo ataskaita.

Bendrovė „Vilmeta“ su partnerėmis yra laimėjusi Vilniaus miesto savivaldybės skelbtą naujo baseino S.Nėries gatvėje statybos konkursą. Planuojamos pasirašyti sutarties vertė - 3,7 mln. eurų, tačiau Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) yra sustabdžiusi sutarties sudarymo procesą, o sostinės meras Remigijus Šimašius paprašė tarnybos ištirti konkurso skaidrumą.

Tokių veiksmų meras ėmėsi po to, kai Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pareiškė įtarimus buvusiam Liberalų partijos lyderiui Eligijui Masiuliui ir „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui dėl galimos korupcijos.

Tai ne vieninteliai teismai, kuriuose buvo įstrigęs naujas Klaipėdos baseino darbų pirkimas. Konkursą 50 metrų baseino su sveikatingumo centru statyboms Klaipėdos valdžia paskelbė praėjusių metų liepą. Jame dalyvavusios statybų bendrovės „LitCon“, „Versina“, „Versitus“ ir „Hidrostatyba“ teisme siekė įvairias konkurso sąlygas pripažinti neteisėtomis ir jį nutraukti. Nors 2016-ųjų pradžioje Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė, kad konkurso kvalifikacijos vertinimo mechanizmas yra neobjektyvus ir neatitinka lygiateisiškumo principo, bet pripažino, jog dėl to nėra pagrindo panaikinti visų konkurso sąlygų ar jo rezultatų, nes mechanizmas realiai konkurse pritaikytas nebuvo.

Konkurso dokumentuose nurodoma, jog viso pastato plotas bus 7,4 tūkst. kv. m. Planuojama statyti 3 aukštų pastatą, kuriame tilptų 500 žiūrovų. Techninį baseino ir sveikatingumo centro projektą už 600 tūkst. eurų parengė bendrovė „Cloud architektai“ kartu su Nyderlandų kompanija „Slangen+Koenis architects“.

Vyriausybė Klaipėdos baseino projektą yra pripažinusi valstybei svarbiu ekonominiu projektu ir jau pasirašyta sutartis dėl 7 mln. eurų skyrimo šiam projektui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nieko sau

nieko sau portretas
Statys rubikonas))) meras visai susikurvino

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Tai už ką davė Mockaus kompanija Masiuliui kyšį ir kas dar ima kyšius? Nuo 2000-tųjų metų didelę JAV kompanijų pelno dalį sudaro renta, kurią kompanijos užsitikrina, naudodamos valstybės paramą, kad išspausti iš vertingų sandorių konkurentus (antras stulpelis), tuo tarpu iš renovacijų gaunamas pelnas sudaro mažiau nei ketvirtadalį nuo šio valstybinių organų korupcijos duodamo pelno, nes dauguma valstybės įsikišimų padidina barjerus naujiems konkurentams. Mūsų stambiosios kompanijos veikia tokiu pat metodu. Mockus kalba angliškai. Vienas euras, įkištas Masiuliui už Sodros lubų ar kitokių mokestinių lengvatų įvedimą atneša kyšininkams 220 eurų pelno. Lietuvos versluose darbo našumas taip pat nustojo augti, juk neapsimoka investuoti į technologijas, kai žioplių valdžioje papirkinėjimas neša tokius didelius pelnus. Vyrai daugumoje Lietuvos stambių verslų griebia valstybės suteikiamą rentą kastuvais ir neša į bankus maišais. (mokslas-studijos-ekonomika)

remigijus

remigijus portretas
ar tai tas „Icor“ kuris buvo „Rubikon”. kurio juodojoje buchalterijoje apsišvietė kažkoks iškilus liberalas "abonentas". Pagaliau didmeistris atvyksta į Vasiukus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių