Quantcast

Metalinius policininkus pakeis vaikai

Prie pavojingiausių uostamiesčio sankryžų bus sumontuotas ne metalinis policininko, o einančio vaiko su kuprine muliažas. Manoma, kad pastarieji mažiau užklius vandalams. Pradėti montuoti muliažus ketinama jau kitą savaitę.


 

Prie pavojingiausių uostamiesčio sankryžų bus sumontuotas ne metalinis policininko, o einančio vaiko su kuprine muliažas. Manoma, kad pastarieji mažiau užklius vandalams. Pradėti montuoti muliažus ketinama jau kitą savaitę.

Sudomino Austrijos idėja

Kad prie pavojingiausių pėsčiųjų perėjų reikėtų įrengti metalinius policininkus, uostamiestyje svarstyta dar rugsėjį. Tada tokią idėją pasiūlė Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Prie perėjų įrengtus metalinius policininkus pareigūnas matė Austrijoje. Kadangi vaizdas paliko gerą įspūdį, R.Šideikis pagalvojo, kad tokią idėją galima pritaikyti ir Klaipėdoje.

Galvota, kad muliažai bus pareigūno ūgio. Objektai bus matomi ne tik dieną, bet ir tamsiuoju paros metu.

Teigta, kad atskirti muliažus nuo gyvų pareigūnų būtų galima tik iš labai arti. Skaičiuota, kad Klaipėdoje galėtų atsirasti 10–15 metalinių policininkų, nors jų poreikis yra apie 40–50.

Juos planuota statyti prie nereguliuojamų sankryžų, kuriose kyla didžiausia grėsmė eismo dalyviams, taip pat prie pėsčiųjų perėjų, kad žmonės būtų labiau apsaugoti.

Galvota, kad metaliniai policijos pareigūnai padės sudrausminti kelių erelius.

Pagamins šešis

Idėjos prie pavojingiausių pėsčiųjų perėjų ir sankryžų pastatyti metalinius muliažus neatsisakyta. Tačiau vietoje policininko pasirinktas vaikas su kuprine.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pasakojo, kad toks sprendimas priimtas dėl kelių priežasčių. Pirmiausia manoma, kad vaiko muliažas yra efektingesnis.

"Vaikas turėtų suvirpinti net didžiausio kelių chuligano ar erelio širdį. Be to, toks muliažas turėtų būti mažiau patrauklus vandalams. Baiminomės, kad policininko muliažas gali tapti objektu neigiamoms emocijoms išlieti. Tada reikėtų daugiau lėšų, kad muliažas atrodytų padoriai. Taip pat vaiko muliažo pagaminimas atsieina pigiau nei policininko", – pasakojo meras.

Dabar ketinama pagaminti šešis vaiko muliažus. Jie bus matomi ir dieną, ir naktį. Muliažo kontūrai bus metaliniai, o užpildytas jis bus specialiu plastiku, aptrauktu naktį šviečiančia plėvele.

"Tikiuosi, kad prieš vaiko muliažą nepakils nė viena ranka. O dvejojusio vairuotojo koja liks prie stabdžio, o ne prie akceleratoriaus. Žinoma, tai nebus lemiamas veiksnys, kuris užtikrins saugumą kelyje, bet vienas iš jų", – komentavo meras.

Montuos kitą savaitę

Vaiko muliažų pagaminimu rūpinasi įmonė "Gatvių apšvietimas". Planuojama, kad kitą savaitę muliažai bus pradėti montuoti. Jie bus įbetonuoti į grindinį.

Dar nėra apsispręsta dėl visų konkrečių vietų, tačiau muliažai bus pastatyti prie pavojingiausių sankryžų ir pėsčiųjų perėjų. Prireikus, juos bus galima perkelti prie kitų.

Prieš dvylika metų eismo dalyvius sostinėje taip pat drausmino policininkų muliažai. Tačiau kartoninės figūros buvo neatsparios oro sąlygoms. Jas niokojo ir vandalai.

Manoma, kad Klaipėdos muliažai bus patvaresni, atlaikys ir vėją, ir lietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kasparas Stankus

Kasparas Stankus portretas
Mums valdzia sako, kad truksta policininku, tvarkos sergetoju. Ne muliazu mums reikia, gyvu zmoniu reikia. Saukia valdzia, kad nepastatysim policininko prie kiekvieno, antai, muliaza - galime! Matyt, policija remt labiau reiketu, bus ir tu gyvu policininku vietoj muliazu.

klp

klp portretas
geriau pliku mergu pristatytu , tai nors suletinciau paziureti...

OP

OP portretas
Nemanot kad vairuotojai prades maziau reaguoti i tikrus vaikus po tokiu muliazu?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių