Quantcast

Merų laukia „karštas“ posėdis

Klaipėdos miesto bei rajono, Kretingos, Šilutės ir Skuodo savivaldybių merų susitikime trečiadienį paaiškėjo, kad būsimas Regioninės plėtros tarybos posėdis gali būti "karštas". Pasirodo, diskutuotais klausimais skirtingų savivaldybių pozicijos nesutampa.

Darbiniame susitikime svarstyti trys visoms regiono savivaldybėms svarbūs klausimai. Vienas jų – pėsčiųjų ir dviračių takų lėšų skirstymo proporcijos. Darbo grupė buvo parengusi net penkias alternatyvas, bet, pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, nuomonės išsiskyrė.

"Dar kalbėjomės apie tai, kas iš regioninių savivaldybių, išskyrus Klaipėdą, imsis ekologiško transporto, tai yra autobusų, įsigijimo viešųjų pirkimų procedūrų. Ten suma kiekvienai savivaldybei siekia apie ketvirtį milijono eurų. Viena savivaldybė turėtų tapti pareiškėju, turėdama kitų įgaliojimus. Šiandien paaiškėjo, kad Skuodo rajono savivaldybė tos misijos atsisako", – teigė V.Grubliauskas.

Trečias klausimas buvo susijęs su atliekų tvarkymu. Klaipėdos miestas, Kretinga, Neringa ir Skuodas sudaro vieną grupę, kur atliekų tvarkymu rūpinasi Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras. Šilutė, Palanga ir Klaipėdos rajonas tai atlieka savarankiškai. Susitikimo metu pateikti atliekų tvarkymo rodikliai. Jei jie nėra pasiekiami, savivaldybėms gali grėsti tam tikros sankcijos.

"Diskusija buvo energinga. O galutinius sprendimus priimsime regioninės plėtros tarybos posėdžio metu", – sakė V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių