Quantcast

„Meridianu“ domisi ir jaunavedžiai

Praėjusių metų gruodį duris atvėręs neatpažįstamai atsinaujinęs burlaivis "Meridianas" spėjo pelnyti klaipėdiečių ir miesto svečių simpatiją. Jau nuo balandžio čia pradės veikti muziejus. Už patekimą į laivą teks mokėti apie tris eurus.

Praėjusių metų gruodį duris atvėręs neatpažįstamai atsinaujinęs burlaivis "Meridianas" spėjo pelnyti klaipėdiečių ir miesto svečių simpatiją. Jau nuo balandžio čia pradės veikti muziejus. Už patekimą į laivą teks mokėti apie tris eurus.

"Sekasi gerai, laivas tikrai lankomas, jaučiame didelį susidomėjimą", – patikino burlaivio "Meridianas" paramos fondo atstovas Gediminas Gudavičius.

Pašnekovo teigimu, prieš šventines dienas laive įsikūrusiame restorane staliukai rezervuojami labai aktyviai. Valentino dieną erdvė buvo sausakimša. Panaši situacija klostosi ir dėl rezervacijų Tarptautinės moters dienos proga.

G.Gudavičius patikino, klaipėdiečiai į restoraną patekti gali ir nerezervavę jame staliuko, tačiau rezervacija skatinama, kad tiksliai būtų žinoma, kiek žmonių apsilankys.

Vakariene ar dalykiniais pietumis prabangiame restorane domisi ne tik Klaipėdos, bet ir kitų didžiųjų Lietuvos miestų įmonės. Dėl galimybės "Meridiane" įteisinti santuoką teiraujasi ir ketinantieji tuoktis klaipėdiečiai.

Kol kas patekti į laivą galima nemokamai, tačiau jau nuo balandžio jame įkurdinta ekspozicija bus apmokestinta.

Suaugęs žmogus, norėdamas patekti į laivą, turės atseikėti tris eurus. Mokiniams, studentams, pensininkams bei kitoms socialiai jautrioms grupėms bus taikomos nuolaidos.

"Už šį mokestį bus galima ne tik pasivaikščioti laive, bet ir pasivaišinti kava, arbata ar sultimis laivo bare", – paaiškino G.Gudavičius.

Tiek kainuos savarankiška laive įkurdintos ekspozicijos apžiūra. Už penkių eurų įėjimo mokestį laivo svečius po jį vedžios pats "Meridiano" kapitonas ir pasakos apie ten dar išlikusius istorinius ar atkurtus eksponatus.

Burlaivyje eksponuojami autentiški anuomet veikusio restorano padavėjų diržai, senasis "Meridiano" šturvalas, o restorano grindyse įrengtos atodangos, kad lankytojai galėtų pamatyti išsaugotas laivo konstrukcijos dalis.

Praėjusiais metais laive ekskursijas rengė Lietuvos jūrų muziejus, jas planuojama pratęsti ir šiemet. "Meridiane" apsilankė ir uostamiesčio gidai, organizuojantys ekskursijas turistams. Jie jau susirinko visą reikiamą informaciją. Planuojama, kad šią vasarą į burlaivį užsuks ir užsieniečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
O kaip babkes uzsidirbsi, jei viskas nemokamai?

Nusivyles miestietis

Nusivyles  miestietis portretas
Tai be mokescio net uzeiti apziureti Meridiano negalima? O restoranas tik isrinktiesiems? O sake kad cia miesto, miestui ....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių