Quantcast

Meras: krematoriumo Joniškės gatvėje nebus

Gyventojams sukilus prieš krematoriumo statybas Joniškės gatvėje, savivaldybė ėmėsi veiksmų stabdyti procesą. Kreiptasi į aplinkosaugininkus, kad atšauktų leidimą. Jei prireiks, bus kreipiamasi į teismą.

Galimos įvairios interpretacijos

„Esu nemažiau pasipiktinęs nei gyventojai, nes viena iki šiol buvo kalbama oficialiai, kad leidimai gauti, sklypo paskirtis leidžia statyti krematoriumą, o aplinkos agentūra, įvertinusi įrangą, uždegė žalią šviesą statybai“, – kalbėjo miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Tačiau, anot uostamiesčio vadovo, rimčiau ir akyliau pasižiūrėjus paaiškėjo daugelis dalykų.

„Pirmiausia – miesto bendrajame plane krematoriumo toje vietoje nėra numatyta. Tad niekas šiuo atveju neturi gražbyliauti ir klaidinti kitų“, – pabrėžė meras.

V.Grubliauskas aiškino, kad minėtos teritorijos paskirtis yra kapinės ir su tuo susijusi veikla. Pasak mero, šiuo atveju galimos įvairios interpretacijos.

Pasak mero, kažkas gudriai nusprendė, kad tai tampa prielaida ir galimybe statyti krematoriumą.

Aiškiai ir kategoriškai pasakau, kad jokio leidimo statyti krematoriumui niekas nedavė, neduoda ir turbūt neduos.

„Aiškiai ir kategoriškai pasakau, kad jokio leidimo statyti krematoriumui niekas nedavė, neduoda ir turbūt neduos. Bendrajame miesto plane tokio objekto Joniškės gatvėje nėra numatyta“, – dar kartą akcentavo uostamiesčio vadovas.

Pateikė klaidingus duomenis?

V.Grubliauskas atkreipė dėmesį, kad šio krematoriumo planuotojai tiek teikdami dokumentus aplinkos apsaugos ministerijai, tiek rengiant teritorijų planavimo dokumentą pateikė neteisingus duomenis. Taip jie išvengė Poveikio aplinkai vertinimo.

„Buvo nurodyta, kad iki artimiausių gyvenamųjų namų yra 200 ar daugiau metrų. Remiantis tuo aplinkos apsaugos agentūra nusprendė, kad nereikia Poveikio aplinkai vertinimo, o pakanka atrankos. Šiuo atveju mažiausiai prasilenkiama su galiojančiais teisės aktais“, – komentavo meras.

V.Grubliausko nuomone, Poveikio aplinkai vertinimas krematoriumo planuotojams nebūtų dėkingas. Jis būtų numatęs sanitarines apsaugos zonas.

Atsiduriame tokioje situacijoje, kad tarsi kažkas kažkam už nugaros nori kažką statyti.

„Vienoje vietoje sugudravus, vėliau klaidinamos kitos institucijos – pagal klaidingus duomenis duoda vienokius ar kitokius leidimus, kol galų gale atsiduriame tokioje situacijoje, kad tarsi kažkas kažkam už nugaros nori kažką statyti, o šiuo atveju tokį jautrų objektą“, – tvirtino meras.

Anot V.Grubliausko, neatmestinas klausimas, jei paaiškės, kad taip ir buvo, tai teisėtvarkos institucijų įsikišimas ar dalyvavimas gali tapti neišvengiamu.

„Šiandien nenoriu užbėgti įvykiams už akių, bet galiu drąsiai pasakyti, kad savivaldybė atliko pirmuosius krematoriumo statybų proceso stabdymo veiksmus. Jei į juos nebus atsižvelgta, ranka nesudrebės kreiptis į teismą“, – pabrėžė meras.

Prireikus kreipsis į teismą

Miesto vadovas pasakojo, kad ketvirtadienį pasirašytas ir išsiųstas prašymas Klaipėdos aplinkos apsaugos agentūrai, Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentui, prašant grąžinti krematoriumo klausimą ir svarstyti iš naujo, skirti Poveikio aplinkai vertinimą.

V.Grubliausko teigimu, pastarasis atskleistų viską: kokios sanitarinės zonos turi būti, kokie išmetimai, poveikį ne tik aplinkai, atmosferai, bet ir gyventojams. Poveikio aplinkai vertinimas turėtų būti suderintas su gyventojais.

„Jei mūsų prašymas nebus išgirstas, neabejotinai kreipsimės į teismą. Teisminiu keliu stabdysime krematoriumo planuotojų turimus dokumentus, reikalausime, kad būtų atliktas Poveikio aplinkai vertinimas“, – pabrėžė meras.

V.Grubliauskas neabejojo, kad krematoriumo paslaugų Klaipėdos miestui ir regionui reikia, bet pabrėžė, kad tokioje vietoje ir tokiais būdais ši paslauga negali atsirasti.

„Neabejodamas galiu pasakyti, kad sunkiai įsivaizduoju krematoriumą Joniškės gatvėje, net ir su šiai dienai turimais leidimais“, – tvirtino uostamiesčio vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jus gal nesveiki,miesto ribose isteigti krematoriuma????....savininkas-akivaizdus aferistas- Ligonis!!!!!

Anonimas

Anonimas portretas
Klaipėdos miesto gyventojai, esantys PRIEŠ krematoriumą Joniškės g. 36, gali pasirašyti internetinėje svetainėje http://www.e-peticija.lt/peticija/285/krematoriumui-klaipedos-centrene

h

h portretas
Žaliasis slėnis geriau skamba
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių